
Насмажити гору тонких млинців можна без яєць і молока. І навіть не обов'язково мати пшеничне борошно вищого гатунку.
Gazeta.ua ділиться цікавим рецептом млинців із житнього борошна.
Вони будуть до смаку не лише у піст, а й на щодень.
Інгредієнти
Борошно житнє - 1 склянка (+ 1 стакан пшеничної за бажанням)
Вода звичайно або мінеральна газована вода - 2.5 склянки
Рослинна олія - 4-5 ст. л.
Сіль - 1 щіпка
Цукор - 2-3 ст. л.
Сода - 1 щіпка.
Як приготувати
Підготуйте глибоку мисочку, просійте туди борошно. Додайте щіпку солі і соди. Всипте цукор.
У мисочку до сухих інгредієнтів поступово вливайте воду.
Ретельно замісити тісто, залиште його на півгодинки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять найцікавіших рецептів пісних тонких млинців
Потім знову як слід перемішайте, додайте рослинне масло.
Тісто має вийти рідким, без грудочок. Розігрійте сковороду як слід, інакше перший млинець точно буде грудкою і прилипне.
Смажте тоненькі млинці до рум'яної скоринки з двох сторін.
Ці млинці ідеально смакують з медом, сиропом, сиром, повидлом.
Якщо втомилися від звичайних млинців, зберігайте рецепт рулету з крем-сиром, який точно вийде у кожного.
Готується дуже просто, швидко, а виходить надзвичайно смачно.
Коментарі