Соуси, в основному, готують до мясних страв. На рибні особливу увагу мало хто звертає. А даремно. Для цих страв є спеціальний соус, з яким вони зовсім по-новому смакуватимуть. Томати є основою, а перець чилі та часник - пікантною родзинкою. Додавати можна на вибір петрушку чи кінзу. Вони обидві зроблять соус ароматним.
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/709/709519_1_w_590.jpg?v=0)
Інгредієнти:
1 кг помідорів
10 зубчиків часнику
1/3 склянки оливкової олії
1 зелений чилі перець
1 столова ложка лимонного соку
1 пучок петрушки або кінзи
Приготування:
На помідорах ножем зробити хрестоподібні надрізи біля основи і бланшувати 2-3 хвилини.
Охолодити і очистити від шкірки, нарізати великими шматочками.
Часник пропустити через прес. Перець чилі очистити від насіння і нарізати.
Змішати часник, помідори, чилі перець і оливкову олію та нарізану петрушку в каструлі.
Читайте також: Хрусткі часникові вузлики печуть 30 хвилин
Поставити на плиту, як закипить - посолити за смаком, приправити лимонним соком і готувати без кришки, помішуючи близько 20 хвилин.
Подавати соус до риби або креветок.
Коментарі