
Як невеликою кількістю запеченого чи вареного м'яса нагодувати кілька людей? Наприклад, можна приготувати салат. Спробуйте відмовитися від майонезу і коренеплодів на користь азіатської заправки і хрустких зелених овочів: така чудова страва вам точно сподобається.
Інгредієнти:
300 г запеченої свинини
½ качана пекінської капусти
1 великий огірок
5 черешків селери
3 гілок зеленої цибулі
1/2 гострого червоного перцю
Для заправки:
1 ст.л. коричневого цукру
2 ст.л. рисового укусу
1 лимон
1 гострий червоний перець
8-10 гілочок кінзи
30 г кунжуту
1 ст.л. ароматного кунжутного масла
1 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л. рибного соусу (бажано)
Приготування:
Гострою дрібної теркою зніміть з лимона цедру, вичавіть сік. Листя кінзи відокремте від гілочок, гілочки дрібно наріжте. Гострий перець звільніть від насіння і перегородок і дрібно наріжте.
Приготуйте заправку. Цукор покладіть у маленьку каструльку, додайте оцет, лимонний сік і 1 ст.л. води. Проваріть до розчинення цукру. Зніміть з вогню, додайте гострий перець і стебла кінзи, остудіть. Перелийте суміш у блендер і подрібніть. Додайте в заправку цедру, кунжутну олію, соєвий і рибний соус, перемішайте.
М'ясо наріжте тонкою соломкою, видаливши надлишки жиру. Змішайте з невеликою кількістю заправки, залиште маринуватися на 30-35 хвилин.
Огірок і селеру наріжте соломкою розміром з сірник. Пекінську капусту нашаткуйте, гострий перець наріжте тонкими кільцями. Перекладіть інгредієнти в миску, заправте частиною заправки. Перекладіть салат на блюдо, зверху розкладіть м'ясо, посипте листям кінзи і насінням кунжуту.
Коментарі