




"Піца, очевидно, найбільш популярна страва світу. Здавалося б, її вміють готувати всі. Проте недостатньо замісити тісто, покласти на нього начинку і відправити в духовку. Піца вдається смачною, коли дотримуватись певних правил, - каже столичний кухар Дмитро Різниченко, 29 років. Для Gazeta.ua дає поради, як зробити піцу смачноюб і запашною.
Якщо у дріжджеве тісто перетерти пару сирих картоплин, це дасть готовій страві м'якості, зробить тісто пухким. А щоб тісто не прилипало до рук, у шкіру бажано втерти трохи олії.
Всім відомо, що тонко розкатане тісто складно перенести на деко. Тому треба посипати його борошном і намотати на скалку, а над деко розвернути. І не забувайте: чим тонший шар тіста, то швидше піца буде готова.
Під час запікання дверцятами духовки зайвий раз стукати не варто, та й відкривати її треба якомога рідше. Дріжджове тісто може швидко осісти.
Для піци найкраще брати м'які та напівтверді сорти сиру. Вони краще плавляться і запікаються. Наприклад, для піци добре підходить моцарела. А тертий пармезан краще брати для салатів.
Кришити овочі для начинки варто безпосередньо перед запіканням піци. Найкраще брати ніж із нержавіючої сталі.
Всі складники начинки важливо викласти на тісто рівномірно, не нагромаджувати в одному місці. Від цього залежатиме і рівномірність та швидкість запікання. Щоб м'ясо, ковбаса або листя зелені не підгоріло, їх треба покласти не зверху, а під шар сиру.
Піца з грибами.
Тісто:
200 грамів пшеничного борошна, 10 грамів дріжджів, півчайної ложки цукру, склянка молока, сіль.
Начинка:
600 грамів грибів, 3 столові ложки вершкового масла, 2 яйця, 100 грамів молока, столова ложка соку лимона, петрушка і зелена цибуля — за смаком, чорний мелений перець та сіль.
Приготування:
Замісити тісто із дріжджів, розкатати його у пласт товщиною півсантиметра. Хто любить піцу з бортами, із залишку тіста можна зкатати тонкий джгут і покласти його по боках піци. Також можна зробити фігурні борти, загорнувши тісто навколо піци будь-яким візерунком. До золотавої кірочки просмажте цибулю і гриби, після чого рівномірно розподіліть їх по поверхні тіста. Збийте яйця, додайте у них молоко, сік лимону, приправте перцем та сіллю, додайте зелені. Начинкою залийте піцу. Слідкуйте, щоб не перелилася через краї. Випікайте до готовності.
Коментарі