Сирні вареники начиняють гарбузом. Подають їх зі сметаною і цибулею. За бажанням вареники можна обсмажити на сковороді із вершковим маслом. Тоді вони вийдуть дуже хрусткими.
Інгредієнти:
Гарбуз - 600 г
Сир твердий - 100 г
Цибуля - 3 шт.
Часник - 4 зубчики
Шавлія - 5-6 листочків
Мускатний горіх - 1 щіпка
Сіль і чорний мелений перець - за смаком
Оливкова олія - 3 ст. ложки
Для тіста:
Пшеничне борошно - 2 склянки
Гречане борошно - 1/2 склянки
Сіль - 1/2 ч. л
Вода - 1 склянка (холодної)
Приготування:
Для приготування тіста просійте в миску пшеничне і гречане борошно. Налийте 1 склянку холодної підсоленої води. Вимісіть гладке еластичне тісто, скачайте його в кулю, перекладіть в миску, накрийте і дайте постояти 20 хвилин.
У сковороді розігрійте оливкову олію. Обсмажте на ній порізану цибулину, часник і шавлію. Додайте гарбуз, нарізаний кубиками.
Приправте сіллю, перцем, мускатним горіхом і сіллю. Накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У млинці з твердого сиру ріжуть петрушку
На столі розкачайте тісто в тонкий пласт. Виріжте з нього коржики діаметром близько 10 см.
Готову начинку перекладіть шумівкою на коржі. Складіть коржі навпіл і защипніть краї.
У великій каструлі закип'ятіть воду, підсоліть і опустіть в неї вареники. Готуйте їх поки вареники не спливуть. Після цього варіть ще 2-3 хвилини.
Подавайте гарячими, поливши соком, що залишився від тушкованих овочів. В окремій мисці подайте сметану.
Коментарі