




Киянин 40-річний Олег Шевченко рік пропрацював кухарем в італійському ресторані. Тепер готує страви італійської кухні і для родини. Найбільше в його родині люблять снідати бутербродами з італійським хлібом чіабатою. До них чоловік додає варене куряче філе, помідори і заварює велику чашку кави.
Інгредієнти:
мука пшенична — 650 грамів
вода -300 мілілітрів
дріжджі -30 грамів
оливкова олія — 30 міліграмів
сіль-1,5 ч.л
цукор — 1 ч. л.
Приготування:
Приготувати опару: дріжджі розвести в 50 грамах теплої води, додати цукор і поставити в тепле місце на годину.
Сіль змішати з теплою водою, сіллю, додати муку і опару.
Замішати тісто. Воно повинно бути досить м'яким, але не прилипати до рук. Обережно ввести в тісто оливкову олію.
Покласти в миску і лишити в теплому місті на 1,5 — 2 години.
Тісто викласти на стіл і розрізати навпіл. Сформувати довгі буханки, викласти на великій відстані один від одного, присипати мукою. Накрити рушником і ще раз залишити на годину в теплому місці.
Тісто що підійшло випекти в духовці до золотистого кольору. Якщо одразу готуєте забагато чіабат готову випічку можна заморозити, а перед вживанням розігріти у мікрохвильовці.
-Чіабата примхливий хліб, - пояснює технолог підприємства "Вінницяхліб" Валентин Мельниченко.- Щоб вийшов пухкий і пористий, як в Італії треба дуже добре підтримувати температуру, чітко вимірювати інгредієнти, і – це робота з рідким тістом. В домашніх умовах такої точності досягти важко. Зараз на заводі, щоб спекти будь- який хліб всі інгредієнти вимірюємо в сухому вигляді за допомогою спеціального обладнання, тоді хліб виходить завжди однаковий по якості. Готову чіабату для ресторанів справді охолоджуємо при мінус тридцяти.
Технолог каже, в домашніх умовах чіабатту готувати 12 годин. Смак італійських бутербродів можна відчути і з покупною чіабаттою.
-Головне звернути увагу на виробника та якість. Чіабатта має яскраво виражений смак і її м'якушка повинна мати великі пори. В асортименті підприємства вже є чіабата з сиром, беконом, маслинами і середземноморськими травами.
До ранкових бутербродів радить також використовувати заварний хліб з родзинками, чорносливом та горіхами.
-Зараз працюємо над тим, щоб виготовляти хліб з додаванням великої кількості корисних інгредієнтів. Також в новинках до звичайної муки додаємо гречану, з висівками і навіть вівсяну. Такий хліб зможуть їсти і ті люди, що слідкують за фігурою.
Коментарі