Ексклюзиви
Середа, 04 лютого 2015 19:09

Свинячий стейк подають із винним соусом

Свинячий стейк подають із винним соусом

Приготувати соковитий і ароматний стейк дуже просто і зіпсувати його неможливо. Його доречно подавати, як окремо гарячу страву на званий обід або смакувати ним, коли заманеться.

Інгредієнти:

свинячий стейк — 3 шт

сир чеддер — 200 грамів

свіжа зелень для прикраси

свинячий бульйон — 1 склянка

Для соусу:

свинячий бульйон - 1склянка

томатна паста — 1 ст.л.

чорний мелений перець — 0,5 ч. л.

сіль — 0,5 ч. л.

крохмал — 1 ч.л.

червоне сухе вино — 100 мл

сушена зелень — 1 ст.л

Приготування:

Стейки приправити меленим перцем та сіллю. Зробити надрізи всередині і підсмажити на олії по три хвилини з обох боків до золотої скоринки. Смажити на гарячій сковороді, щоб стейки залишались соковитими усередині.

Духову шафу розігріти до 230 градусів. Шматки м'яса викласти у форму та запекти у бульйоні протягом 20 хвилин.

Готові стейки викласти на таріль. У розрізи вставити шматки сиру. Ще на дві хвилини залишити в духовій шафі, щоб сир розплавився.

Соус приготувати на бульйоні, в якому запікались стейки. Довести до кипіння, додати томатну пасту та вино, розведене крохмалем. Наприкінці змішати з сушеними травами.

Подавати стейки з соусом. В якості гарніру підійде картопля-фрі або морква, приготовлена на пару. Краще потушкувати разом зі стейками під час запікання. Страва смакує з сухим червоним вином.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий стейк подають із винним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 405
Голосування Як оцінюєте судову систему після вироку Стерненку?
  • Судової системи в Україні не існує. Є телефонне право президента
  • Вбивця і викрадач людей Степаненко отримав те, що заслужив
  • Українська судова система – це Портнов
  • Хто такий Стерненко?
  • Мені байдуже. Я виїхав з країни, або планую це зробити
Переглянути