Новий рік - ідеальний привід потішити себе та гостей особливим десертом.
Хочеться, щоб він був не лише смачним, а й ефектним, легко готувався та справді створював святковий настрій.
Gazeta.ua зібрала три вдалі ідеї десертів для новорічного застілля. Вони стануть яскравим фіналом святкової вечері.
Клементинове крем-брюле
Неймовірно простий і справді смачний десерт.
Інгредієнти приблизно на десять клементинів:
4 яєчні жовтки
60 г цукру
Цедра одного клементина (за бажанням)
Сік 2/3 клементинів
200 г жирних вершків
150 мл молока
25 г цукру для карамелізації
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачний і корисний десерт з хурми за 5 хв.
Як приготувати
Почніть з видалення м'якоті з клементинів.
У мисці збийте яєчні жовтки з цукром.
Додайте решту інгредієнтів: цедру, сік, вершки та молоко, потім добре перемішайте.
Вилийте суміш у видовбані клементини, потім випікайте 1 годину при температурі 100°C.
Коли ви виймете його з духовки, крем-брюле має бути трохи хитким у центрі. Якщо він не пропечений, продовжуйте випікати ще трохи.
Охолодіть щонайменше 4 години.
Безпосередньо перед подачею посипте вершки цукром, а потім карамелізуйте верхівки за допомогою кухонного пальника або за допомогою функції гриля в духовці (будьте обережні, оскільки вони дуже швидко карамелізуються).
Переглянути цей допис в Instagram
Чизкейк "Глінтвейн"
Інгредієнти
200 г печива
90 г вершкового масла
400 г крем-сиру
200 мл вершків 30-33%
90-100 г цукрової пудри
9 г желатину
60 мл води
ваніль - за бажанням
Глінтвейновий шар:
250 мл червоного вина
60-80 г цукру
1 апельсин (цедра + сік)
кориця, бадьян, гвоздика
10 г желатину
50 мл води
Як приготувати
Печиво подрібнюємо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо. Викладаємо у форму, добре утрамбовуємо та відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин.
Желатин для сирного шару заливаємо холодною водою та залишаємо набухати. До крем-сиру додаємо ваніль та цукрову пудру, перемішуємо до однорідності.
Вершки підігріваємо та додаємо до них желатин, перемішуємо до повного розчинення. Вливаємо до сирної маси та перемішуємо.
Переливаємо в форму та відправляємо в холодильник на 2-3 годинки до повного застигання.
Для глінтвейнового шару желатин заливаємо водою та залишаємо набухати, в каструлю наливаємо вино (якщо не вживаємо алкоголь, то замініть на вишневий, гранатовий сік або безалкогольне вино) та додаємо всі інші інгредієнти. Прогріваємо, кипʼятити не потрібно, проціджуємо та додаємо желатин, перемішуємо до повного розчинення.
Заливаємо в форму на повністю застиглий сирний шар та ставимо в холодильник до повного застигання.
Аби з легкістю дістати чізкейк з форми прогрійте її феном, а вже потім розкривайте. Прикрашайте десерт так як вам подобається.
Переглянути цей допис в Instagram
Мандаринова панакота
Інгредієнти
білий шар
10 г желатину + 60г води
500 г 33% вершків
70 г цукрової пудри чи згущеного молока + 10г ванільного цукру
мандариновий
10 г желатину + 60г води
500 г очищених мандаринів
4-5 ст.л цукрової пудри
Як приготувати
Залили водою желатин, дві порції, лишили набухати.
Влийте жирні вершки, додайте цукрову пудру чи згущене молоко, ванільний цукор, і акуратно змішайте - чим менше бульбашок, тим ніжніше буде структура десерту.
Розтопіть желатин який набух. Я це роблю у мікрохвильовці. Влийте до вершків і розмішайте та розлийте по креманках. Лишіть в холодильнику до застигання.
Тим часом приготуйте фруктовий шар.
Очищені мандарини перебийте в блендері і процідіть через сито, лишивши лише сік, відкинувши м'якуш.
Додайте розтоплений желатин до мандаринового соку та якщо мандарини кислі, то цукрову пудру, гарно вимішайте і тоді перелийте в креманки, на уже застиглий білий шар.
Відправте в холодильник застигати, і буде готово. Перед подачею прикрасьте дольками мандарину і м'ятою.
Переглянути цей допис в Instagram
Протягом дня можна потішити себе смачним десертом. У сандей-баноффі входить всього п'ять інгредієнтів, а час приготування скорочено до мінімуму.
Вчені підтвердили, що морозиво підвищує активність мозку. За результатами досліджень, регулярне вживання цього десерту запобігає розвитку депресії тривоги, захищає від негативного впливу стресу.




















Коментарі