Ольга Кузина з містечка Винники, що поблизу Львова, приготувала для своїх гостей дуже смачний, проте неординарний десерт. Чудовий смак та неперевершений мармуровий вигляд здивував усіх. Незвичність полягала ще й у тому, що основний інгредієнт для десерту – це картопля.
Рецепт господині підказала родичка з Полтавщини, проте жінка його дещо підкорегувала і переназвала. Каже, що тепер десерт має назву "Усе буде в шоколаді".
За словами Ольги, для приготування тіста потрібно взяти п'ять невеликих варених в мундирі картоплин, одне яйце, чайну ложку солі, стільки ж цукру, півсклянки олії, склянку кислого молока, 20 г дріжджів і 3-4 склянки борошна.
"Щоб приготувати тісто беру картоплю, чищу її від шкірки, натираю на тертці і додаю її до молока та олії. Трішки посолю, додаю і розтираю з цукром дріжджі. Додаю борошно і замішую тісто", – розповідає вона.
Каже, що бажано, аби тісто з годину постояло в теплі. За цей час можна приготувати начинку. Для цього взяти 200 г молока, додати 4 столових ложки цукру, 1 столову ложку муки і 2 столові ложки какао. Усе треба заварити до загустіння. Далі у гарячий шоколадний кисіль додати 50 г шоколаду і стільки ж масла. Залишити, щоб охололо.
За розповіддю жінки, після того, як тісто постояло у теплі, його треба ще раз вимісити, а далі розкачати у прямокутник. Зверху змастити шоколадною масою, скласти у конверт і добре защепити краї. Знову розкачати у прямокутник і нарізати на смужки шириною 2 см, а довжиною як деко.
Підготовлені смужки потрібно згорнути у спіралі, перекрутивши їх кілька разів. Викладати смужки на змащене і простелене пергаментом деко щільно одна до одної. Випікати їх потрібно при температурі 190 градусів приблизно 20 хвилин. Вони мають стати золотистого кольору.
"І це ще не все. Коли я тісто виймаю з духовки, то відразу ж накриваю кухонним рушничком, щоб смужки стали м'якшими і їх легше можна було б скрутити у рулет. Коли бритванка охолола, перевертаю все на дощечку та знімаю пергамент. Зверху намащую повидлом, переважно, полуничним, і щільно згортаю у рулет. Кладу у целофановий кульок, інколи зверху ставлю дощечку, наче прес", – продовжила жінка.
У такому вигляді рулет повинен постояти, щонайменше, ніч. До приходу гостей і навіть швидше його можна різати на невеличкі шматки.
Коментарі