Тернополянка Наталя Манзій, 32 роки, готує вдома щербет. Ці солодощі полюбляє її родина.
"Колись, ще у моєму дитинстві, був дуже популярний щербет. Пробувала пояснити своїй 5-річній донечці Катрусі, що це. Але сьогодні такого в магазині не купиш. Моя хресна порадила зготувати щербет удома, поділилася рецептом. Відтоді це улюблені ласощі всієї нашої сімї. Навіть шоколад почали рідше купувати", - розповідає вона.
Жінка засипає у каструлю 2 склянки цукру, додає 2 яйця, 2 столові ложки горілки, 4 столові ложки води і 4 столові ложки какао.
"Я дуже люблю усілякі спеції, особливо корицю. Тому ванілін і корицю додаю обов'язково. Це робить щербет дуже запашним. Родзинки і горіхи даю "на око". Їх забагато не буває", - ділиться тернополянка.
Господиня ставить каструлю на вогонь. Вкидає 250 г масла і чекає, щоб розчинилося. Помішує ложкою. Коли суміш почне закипати, всипає 800 г подрібненого печива. Розмішує все до однорідної консистенції і викладає гіркою у два целофанові пакети. Формує з них рулети та кладе їх до холодильника. Щербет застигає за 2-3 години. Можна залишати і на ніч.
"Печиво треба покришити у блендері. Але руками воно легко розминається. Його можна навіть сухарями замінити – усе одно в шоколадній масі добре розчиняється. Але якщо взяти тверде печиво на зразок "Марії", щербет не вдасться. Якось пробувала замінити – печиво так і залишилося твердим. Хоча вийшло теж оригінально. За смаком нагадувало торт "Мурашник", - зазначає Наталя.
Коментарі
1