Коломиянка Марія Катрич, 36 років, на вихідні робить крабовий рулет. Спробувала його на весіллі, страва дуже сподобалась. Каже, м'який, легкий і простий у приготуванні.
"Беру 250 гр крабових паличок, 5 яєць, 5 ст. л. борошна, 3 ст. л. молока, 2 ст. л. олії, сіль, перець за смаком", --розповідає Марія.
Спочатку на крупній терці натирає крабові палички. Додає до них яйця, борошно, молоко, олію . Усе гарно розмішує, щоб не було грудочок. Солить і перчить за смаком.
Тісто має бути рідким, як сметана.
Деко для випікання застеляє папером. Папір змащує олією. На нього виливає тісто й рівномірно розрівнює ложкою.
"Тісто не має виходити за папір", - пояснює жінка.
Випікає у розігрітій духовці до 180 градусів протягом 10-15 хвилин, доки верх рулету не "схопиться".
Доки рулет печеться, готує начинку. 2-3 плавлені сирки натирає на морквяній терці. На ній же тре 2-3 варені яйця. Додає м'яке вершкове масло, видавлює часник, розмішує й заправляє майонезом за смаком.
Витягує з духовки рулет, ставить на дерев'янну дощечку й дає йому трохи вистигнути. На ще теплий рулет накладає начинку і згортає по ширшій стороні.
"Згортаючи, намагаюсь не видавлювати начинку. Готовий рулет щільно загортаю у харчову плівку і кладу в холодильник на 15 годин. Перед подачею рулет нарізаю скибками, шириною приблизно 1,5-2 см. Прикрашаю кропом",- каже Марія.
Влітку спробувала замінити начинку на "натуральну". Замість плавлених сирків і варених яєць зробила мішанку з напівжирного творогу, в який дрібно нарізала багато зеленого кропу. Замість часнику радить додавати порізану зеленої цибулі.
Коментарі