пʼятниця, 28 січня 2011 02:15

Печінку тріски замотують у крабові палички

Автор: фото з сайта www.povarusha.ru
  У салат із печінкою тріски додають порізані овочі, горошок і оливки
У салат із печінкою тріски додають порізані овочі, горошок і оливки

Киянка Олена Галицька, 27 років, купує в супермаркеті дві консервні банки печінки тріски. Кожна коштує 36 грн. Поряд на полиці стоять бляшанки з печінковим паштетом "По-балтійськи". Такий містить борошно, крохмаль, спеції. Коштує вдвічі дешевше.

— Беру печінку тріски цілими шматками, щоб бачити, що даю дитині, — говорить Олена. — У доньки "гусяча шкіра" на плечах, ламке волосся. Лікар пояснив, це через брак вітамінів узимку. Порадив не купувати їх у таблетках, а годувати малу морквою та печінкою. У печінці тріски багато вітаміну А, Д, кислот омега-3. Морква містить бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. Він накопичується, тому продукти з ним необов'язково їсти щодня.

Жінка назбирала кілька рецептів салатів із печінкою тріски. Щоб не приїдалася, готує страви двічі на тиждень — щораз нову. На святковий стіл у салати додає свіжі огірки та помідори.

— Коли купила перший раз печінку тріски і покуштувала, так мені до душі прийшлась. За раз півбанки з'їла. Зрозуміла, що мені теж бракує якихось речовин, які є в морепродуктах. Печінка тріски дуже жирна. Коли зробила салат із яйцем, відчула, що він важкий для травлення. Дієтологи не радять їх поєднувати.

Олена Галицька готує для 6-річної доньки паштет із печінки тріски та свіжого сиру із коров'ячого молока. Бере їх порівну, перетирає із сіллю. Додає дрібно порізану зелень кропу та петрушки. Приправляє соком лимона. Вважає, така страва найкорисніша для дітей. Сама їсть печінку, змішану із пошаткованою квашеною капустою. Заїдає чорним хлібом.

— Маю три рецепти салатів для гостей. Найцікавіший — із макаронами. Для нього купую банку печінки тріски. Зливаю олію, шматки ріжу на кубики. Так само дрібно шаткую свіжий помідор, маринований огірок та кілька стебел зеленої цибулі. Змішую, додаю кілька ложок охолоджених варених макаронів. Солю салат, прикрашаю його порізаними на кільця яйцями, поливаю цівкою майонезу.

Салати з печінкою тріски готують також із додаванням вареної моркви, рису, кукурудзи, горошку. Прикрашають огірками та оливками. Олена зазвичай ріже кубиками всю печінку із 240-грамової бляшанки, 150 г твердого сиру, яйце. Додає дрібно посіченої петрушки, видушеного часнику на кінчику ножа.

— Найцікавіший салат із крабовими паличками. Розморожую їх півкілограмову пачку. Кожен рол акуратно розгортаю — виходить прямокутник. На начинку душу виделкою печінку тріски. Додаю дрібно покришені три варені яйця та пір'я зеленої цибулі. Масу солю і перчу, розбавляю олією із консервів. На крабове м'ясо викладаю по десертній ложці начинки. Загортаю роли назад. Подаю на тарелі, прикрашеній оливками та креветками.

Зараз ви читаєте новину «Печінку тріски замотують у крабові палички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути