Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2015 11:59

Соковитий тушкований кролик у білому вині

Тушкований кролик -це мінімум жирів, максимум білка та оптимальний комплекс поживних речовин.

Автор: Романчук Катерина
 

"Ця страва стане прикрасою святкового столу, - каже 33-річна Тетяна Бондарчук, шеф-кухар ресторану "Піги", що в смт. Ворохта Івано-Франківської області. - При її створенні хотілося відійти від стереотипного рецепту зі сметаною, щоб вийшов новий та цікавий смак. М'ясо кролика дієтичне і легко засвоюється".

Інгредієнти:

кролик - 1 тушка

вершкове масло - 100 г

борошно - 2 ст. л.

біле сухе вино - 0,5 л

шпик - 200 г

прянощі (петрушка, чебрець, лавровий лист) - за смаком

сіль, перець - за смаком

цибуля - 5 шт.

гриби - 250 г

Приготування:

Тушку кролика промиває й ріже на шматки.

Автор: Романчук Катерина
 
Кухар радить, щоб відбити специфічний запах, притаманний деяким видам кроликів, м'ясо треба вимочити на 5 годин. Якщо воно молоде використовують воду, молоко або сироватку. Для м'яса більш дорослих особи - винний чи яблучний оцет. Він не тільки забирає запахи, а й робить його ніжним і мяким. Маринувати треба цілу тушку, потім розділяти на шматки. Рубати кістки треба з одного удару, бо через крихкість вони можуть залишатися невеликими гострими уламками в м'ясі.

Потім обсмажує до утворення золотистої рум'яної скоринки.

"Ідеально, якщо м'ясо буде ніжно рожевого кольору з незначними жировими прожилками. Це молодий кролик, який після приготування вийде м'яким і соковитим. Якщо перед вами м'ясо насиченого відтінку, значить, тварина була стара і перед приготуванням його слід добре промаринувати. Інакше волокна виявляться жорсткими"- каже повар.

Автор: Романчук Катерина
 

Напівготове мясо посипає борошном і продовжує обсмажувати ще трохи, перевертаючи його дерев'яною лопаткою.

Складає його у каструлю, заливає білим вином і доводить до кипіння.

Потім додає туди нарізане і злегка підсмажене сало, сіль, перець, прянощі, цибулю.

Продовжує варити до повної готовності на повільному вогні.

За 15 хвилин до готовності в каструлю кладе нарізані гриби.

Автор: Романчук Катерина
 

Як гарнір подає варену картоплю, политу соусом.

Зараз ви читаєте новину «Соковитий тушкований кролик у білому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути