Ексклюзиви
субота, 01 жовтня 2016 21:14

Шоколадний торт перемащують йогуртовим кремом із лайму

Шоколадний торт перемащують йогуртовим кремом із лайму
Фото: vk.com/just__cook

Перед шоколадним торт мало хто може встояти. Він є бажаним гостем на кожному святкуванні чи просто чаюванні. Щоб його смак був цікавіший, торт роблять дуже шоколадним, а перемащують лаймовим кремом. Він незвичайний тим, що робиться із йогурту. Виходить десерт і смачнй, і корисний.

Інгредієнти:

Для бісквіта:

● 5 яєць

● 100 г борошна

● 30 г какао порошок

● 50 г вершкового масла

● 50 мл молока

● 140 г цукру

● 1 щіпка солі

Для ганаша:

● 125 мл молока

● 1 ст ложка меду

● 220 г темного шоколаду (50% какао і вище)

● 1 ст ложка вершкового масла

Для крему:

● 6 шт лайма (знадобиться видавити 170 мл соку)

● 7 листочків желатину

● 500 мл натурального йогурту

● 150 г цукрової пудри

● 150 мл жирних вершків

Приготування:

Духовку включити грітися на 175 ° C. Форму застелити пекарським папером, стінки змастити маслом.

Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно і какао змішати.

Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу. Додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці і розрізати на 3 коржі.

Для крему: Замочити листочки желатину в холодній воді на 10 хвилин.

Натерти цедру з 2 лаймов, вичавити сік (170 мл), додати цукрову пудру. Віджати желатин, додати пару ложок соку й злегка нагріти до повного розчинення желатину.

Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки і підмішати їх до починаючого застигати крему.

Для ганаша: Закип'ятити молоко з медом, прибрати з плити і додати дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати міксером масу.

Збірка торта: Закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа.

Читайте також: Пухкий яблучний пиріг виходить смачнішим разом з ожиною

Далі вилити на корж 5-6 ст ложок ганаша і розрівняти. Наступний 1/3 крему. Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем.

Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний торт перемащують йогуртовим кремом із лайму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути