З яблуками який пиріг не спечи, виходить смачно. Але ця класика трохи набридла. Якщо додати в тісто трохи ожини, вийде більш цікавий і багатий смак. Найкраще цей фруктовий пиріг смакує зі склянкою холодного молока.
Інгредієнти:
ожина 300 г
яблука 3 шт.
вершкове масло 100 г
борошно 225 г
цукор 225 г
яйця 3-4 шт.
молоко 150 мл
цедра одного лимона
розпушувач 2,5 ч.л.
сіль 0.5 ч.л.
мелена кориця 0,5 ч. л.
Приготування:
Ожину промити і обсушити. Яблука почистити і нарізати тонкими скибочками.
Просіяти борошно з розпушувачем, додати корицю і сіль. М'яке вершкове масло збити разом з цукром, лимонною цедрою і ваніліном. По одному додати яйця, збиваючи після кожного додавання.
Читай також: Груші цілими запікають у шоколадно-мигдалевому десерті
Чергуючи і продовжуючи збивати, порціями додати борошно і молоко. Додати яблука в тісто, перемішати.
Форму для випічки діаметром 25 см змастити маслом і застелити пергаментним папером. Перелити тісто у форму, посипати ожиною, злегка вдавлюючи її в тісто.
Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півтора годин. Готовність перевірити зубочисткою.
Пиріг трохи остудити і вийняти з форми. За бажанням прикрасити ожиною, попередньо змішаної з невеликою кількістю цукру.
Коментарі