На Трійцю зазвичай збирається за столом уся родина. Щоб пригостити рідних чимось смачненьким, потрібно простояти на кухні не одну годину. На це можна витратити менше сил та енергії, якщо вибрати правильні та нові рецепти. Їхній смак приємно здивує гостей.
Запечена риба з зеленню
Інгредієнти:
2 тушки сібаса
1 лимон
невеликий пучок свіжого розмарину і чебрецю
суміш мелених перців
сушені прованські трави
Приготування:
Розігріти духовку до 200 С. Велику прямокутну форму або деко вистелити фольгою.
Лимон помити і нарізати кружечками. Рибу почистити і натерти сіллю, сумішшю прованських трав і меленим перцем. Всередину вкласти по кілька гілочок зелені і часточок лимона. Покласти її в форму.
Знизити температуру в духовці до 180 С і запікати 30 хвилин. За 15 хвилин до приготування скропити рибу лимонним соком.
Подавати разом із зеленим салатом.
Пиріг з тіста філо з фетою і шпинатом
Інгредієнти:
5 яєць
300 г фети
50 г тертого сиру чеддер
100 г кедрових горіхів
мелений чорний перець – за смаком
кілька щіпок орегано
терта цедра одного лимона
1 ст.л. вершкового масла
400 г свіжого листя шпинату
270 г тіста філо
щіпка кайенского перцю
щіпка мускатного горіха
Приготування:
Духовку розігріти до 200 С.
У мисці змішати яйця, фету, чеддер, кедрові горіхи, перець, орегано, цедру і трохи оливкового масла. У великій сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію і вершкове масло.
Додати половину шпинату і обсмажити, помішуючи. Як тільки ця порція листя зменшиться, додати шпинат. Коли весь шпинат трохи "підв'яне", зняти його з вогню і охолодити. Потім додати шпинат до яєчної суміші разом з кайенским перцем і мускатним горіхом. Перемішати.
Відірвати шматок пергаментного паперу розміром 50 х 50 см. Змастити оливковою олією. На папері викласти листи тіста філо трохи внаклад так, щоб була закрита вся площа паперу. Змастити оливковою олією і поперчити. Повторити маніпуляції з тістом, оливковою олією і перцем ще 2 рази. Має вийти 3 шари тіста філо.
Перекласти все в форму для запікання так, щоб звисали краюї. Додати начинку і накрити краями тіста.
Випікати пиріг 20-30 хвилин. За цей час він повинен красиво підрум'янитися. Перед подачею пиріг остудити і розрізати на порційні шматки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлики, що вразять гостей: 5 незвичайних ідей
Пишні оладки з зеленою цибулею
Інгредієнти:
200 мл кефіру
200 г борошна
2 яйця
0.5 ч. л. соди
пучок зеленої цибулі
Приготування:
Зелену цибулю помити, обсушити і дрібно порізати. Збити яйця виделкою, додати дрібку солі і кефір. Всипати просіяне борошно і соду, перемішати. Додати зелену цибулю і перемішати.
Розігріти сковороду з олією. Викладаючи тісто ложкою, посмажити оладки до золотистого кольору з двох сторін. Перевернути коли на поверхні тіста з'являться бульбашки.
Подавати оладки зі сметаною. У неї можна додати пропущений через прес зубчик часнику.
Коментарі