Шашликами зі свинини чи курятини навряд вдасться здивувати гостей. Навіть якщо вони приготовані в екзотичному маринаді.
Тому вразити родичів і друзів можна новими різновидами страв на вогні, пише "Единственная".
Індичка. Це м'ясо належить до дієтичних різновидів, проте досить поживне. Його можна замаринувати в цибулі, солі, перці та базиліку. Так залишити на півтори-дві години. При смаженні індичку важливо не пересушити.
Печінка. Вона готується ще простіше - засипається сіллю та перцем на 90 хв. Потім швидко обсмажується. Щоб шашлик вийшов більш соковитим, між шматками печінки варто нанизати сало чи бекон.
Скумбрія або сом. Така риба маринується впродовж 40 хвилин - в лимонному соці, кислих яблуках, солі, приправі карі. На вуглях приготується за 7 хв.
Креветки. Перед смаженням на мангалі ці морепродукти варто потримати близько години в маринаді з лимону, соєвого соусу, часника, розмарину, перцю та солі. Готові креветки доцільно подати зі свіжою зеленню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог дав 7 порад, як насолоджуватись шашликом без шкоди для фігури
Банани. Обсмажені фрукти на невеликих шампурах - досить незвичний десерт. Їх можна приготувати після основного шашлику, коли вугілля не таке гаряче. Банан ріжемо на кілька шматків, притрушуємо корицею, поливаємо лимонним соком. Обсмажуємо не більше 15 хвилин.
Дієтологи не радять посипати м'ясо для шашлику сухими прянощами чи маринувати в майонезі. Вони горітимуть на вогні й утворюватимуть канцерогени, що провокують ріст ракових клітин і розвиток атеросклерозу. Краще залити м'ясо вином, оцтом, яблучним або журавлинним соком. А найкращою закускою для шашликів вважають свіжі овочі, окрім помідорів, та зелень.
Коментарі