Шашлик може приносити не тільки насолоду, а й неприємні сюрпризи. Наприклад, зайві кілограми. Щоб цього уникнути, треба не допускати помилки при приготуванні.
1. Телятину краще купувати з передньої частини або ошийок. Тоді шашлики не будуть жорсткими.
2. Для маринаду підійде сіль, перець, цибулю. На 1 кілограм телятини йде 250 грам очищеного цибулі. Досить, щоб м'ясо промаринувалося 2-3 години.
3. Курячий шашлик краще робити у вигляді стейків і відправляти їх на гриль. Тому що в шашлику може вийти м'ясо сухуватим.
4. Куряче філе маринується 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 маринадів для надзвичайно соковитого шашлику
5. До цього шашлика треба додати овочів: кабачок, баклажан, помідор. Так м'ясо стане соковитим.
6. Для рибного шашлику прекрасно підійде скумбрія. Вона буде дуже жирною. Можна так само взяти коропа, піленгас. Маринувати не більш 15 хвилин з сіллю, перцем і лимонним соком.
7. Для овочевого шашлика підійдуть печериці, кабачки, баклажани. Замаринувати печериці уорному перці та соєвому соусі 15 хвилин. Можна нанизувати на шампури або викладати на решітку.
Коментарі