Вихідні та тепла погода спонукають людей виходити на пікнік. А який відпочинок на природі без ароматного шашлику. Щоб він вийшов вдалим потрібно приготувати правильний маринад.
Під час приготування варто врахувати:
- свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще нарізати меншими;
- маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованому посуді;
- цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік;
- замариноване м'ясо потрібно накрити і поставити зверху вантаж;
- час для маринування шашлику залежить від виду маринаду, але зазвичай це від 2 до 6 годин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 сніданків, які можна приготувати за 15 хвилин
Рецепт італійського маринаду для шашлику
Цей маринад ідеально підходить до червоного м'яса. Час маринування - 5-8 годин.
Ретельно перемішайте склянку білого вина, оливкове масло за смаком, сік одного лимона з прованськими травами, чорним перцем горошком і сіллю. Дві середні цибулини наріжте кільцями і додайте в готову суміш разом з кілограмом порубаного м'яса.
Найкраще цей маринад підходить до червоного м'яса
Рецепт гострого маринаду для шашлику
Цей маринад найкраще підійде для свинини або телятини. Час маринування - 5-8 годин.
Підігрійте на водяній бані 1-2 ст л меду. Коли він розчиниться, додайте в нього 3 ст л соєвого соусу, по 1 ч л кунжутного масла, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчики часнику і червоний перець за смаком.
Отриманого маринаду повинно вистачити на кілограм м'яса.
Рецепт гранатового маринаду для шашлику
Цей маринад підходить для баранини, яловичини або свинини. Час маринування - 8-10 годин.
Для одного кілограма м'яса вам знадобиться - 2 склянки гранатового соку, 0,5 ст. горілки, пучок кінзи, пучок м'яти, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1 ч.л. солі, 1 цибулина.
Зелень і цибулю крупно поріжте, перемішайте з сіллю і перцем, натріть цією сумішшю порізане м'ясо. Викладіть м'ясо в глибокий посуд, додаючи цибулю з зеленню. Залийте гранатовим соком з горілкою.
Рецепт лимонного маринаду для шашлику
Цей маринад ідеально підійде для курятини. Час маринування - 2-3 години.
Змішайте 1/2 ч л чорного перцю, стільки ж кориці, по 1 ч л паприки і солі і 2 ч л сушених італійських трав. У спеції додайте 2 розтертих зубчики часнику і столову ложку лимонного соку. Цієї суміші вистачить приблизно на півкілограма курячого філе.
Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 ст л лимонного соку і оливкового масла і змащуйте сумішшю м'ясо під час смаження.
Рецепт маринаду для рибного шашлику
Цей маринад ідеально підійде до будь-якого виду риби. Час маринування - 1-2 години.
На півкілограма рибного філе візьміть одну середню цибулину і наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчики часнику (в залежності від розміру) і дрібно порубати невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть, поперчіть меленим білим перцем і залийте столовою ложкою оливкової олії. Коли суміш буде готова, наріжте тонкими кільцями половину лимона, додайте його в маринад і тут же кладіть в нього шматочки риби.
Коментарі