




Справжні ароматні шашлики готуються на відкритому вогні у лісі. Але зимою чи ранною весною такий похід важко влаштувати. Тому для повноцінного відпочинку з друзями можна приготувати міні-шашлики. Хоч вони й печуться у духовці, та мають свій незрівнянний смак та аромат.
Інгредієнти:
фарш м'ясний - 500 г
тісто листкове бездріжджове - 500 г
соєвий соус - 3 ст. л.
перець чорний - за смаком
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубчики
листя салату - для прикраси
Приготування:
Цибулю почистити і натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку.
Покласти у фарш. Додати соєвий соус, перець та подрібнений часник.
Фарш добре перемішати і поставити на 30 хвилин в холодильник.
Потім сформувати фрикадельки - по 4 штуки на шпажку.
Одна фрикаделька виходить вагою 25 г, а порція на шпазі - 100 г.
Тісто розгорнути в прямокутник і нарізати смужками шириною трохи більше діаметра фрикадельок.
Шпажки попередньо вимочити в воді 5 хвилин.
Потім нанизати на них фрикадельки і обмотати стрічкою з тіста.
Деко помастити олією і викласти на нього шпажки.
Поставити їх в розігріту до 180 ° С духовку. Запікати до готовності 30-40 хвилин.
Коментарі