Американський вершковий суп з тріскою і картоплею відмінний варіант для прохолодного вечора. Пропонуємо вам спробувати простий і ситний суп чаудер.

Інгредієнти:
- оливкова олія - 1 ст.л.
- вершкове масло - 1 ст.л.
- нарізаний ріпчаста цибуля - 2 шт.
- сухе біле вино - 1/2 склянки
- лавровий лист - 1 шт.
- сухий чебрець - 1 ч.л.
- сіль - 1 1/2 ч.л.
- мелений перець - 1/4 ч.л.
- нарізане філе тріски - 750 г
- жирні вершки - 1 1/2 склянки
- нарізана петрушка - 2 ст.л.
- нарізаний кубиками картопля - 3-4 шт.
Приготування:
Нагріти рослинне і вершкове масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і тушкувати до м'якості, близько 5 хвилин. Влити вино і готувати, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
Додати картоплю, лавровий лист, паприку, чебрець, сіль і перець. Картопля має бути злегка покрита рідиною. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до середнього і варити під кришкою 10-15 хвилин.
В окремій каструлі нагріти вершки, не доводячи до кипіння.
Додати рибу в каструлю з картоплею, влити вершки. Варити на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
Додати петрушку, зняти з вогню і дати постояти півгодини перед подачею на стіл.
Коментарі