
Капусту можна не тільки тушкувати або квасити. Із неї готують цікаву закуску рожевого кольору. Його надають тертий буряк і маринад із червоним перцем.
Інгредієнти:
капуста білокачанна 1 кг
часник 3-4 зубч.
морква 1 шт.
червоний перець за смаком
олія 1/2 скл.
буряк 1 шт.
сіль 1 ст. л.
цукор 1/2 скл.
оцет 1/2 скл.
Приготування
Капусту нарізати не дуже дрібними шматочками.
Буряк потерти на крупній тертці або нарізати тонкими кружечками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекінську капусту по-корейськи маринують в імбирі
Моркву очистити й натерти на крупній тертці. Капусту змішати з морквою і буряком.
Додати гострий перець і олію, все перемішати. Сіль і цукор залити 0,5 л гарячої води і оцтом.
Воду з оцтом довести до кипіння і залити нею овочеву суміш. Потримати добу в холодильнику.
Коментарі