
Кимчхи - це гостра корейська страва з пекінської капусти. Її приправляють імбирем та часником. Виходить пікантна страва з характером. Для підсилення смаку додають червоний перець пластівцями.
За даними американського журналу про здоров'я "Health", завдяки багатим поживними властивостями кімчхи входить до п'ятірки найбільш здорових продуктів в світі. В процесі ферментації утворюються молочнокислі бактерії, які сприяють поліпшенню травлення і очищенню кишечника.
Інгредієнти:
пекінська капуста 2 шт.
морква 1 шт.
цибуля 1 шт.
часник 1 чашка
імбир 1 шт.
цибуля зелена 1 шт.
рибний соус за смаком
борошно рисове 1/2 чашки
червоний перець пластівцями за смаком
сіль за смаком
цукор за смаком
Приготування
Кожен качан капусти ріжемо уздовж. Надсікаємо кожну частину його ще й з боку основи, але не до кінця.
Під струменем води акуратно розсовуємо листочки, нехай капуста вся намокне.
Потім у великій мисці солимо кожен листочок - просто посипаємо сіллю, відгинаючи один за іншим. Солі побільше, ніж листя, вимагають товсті стебла біля основи.
Складаємо в тазик і залишаємо на 2 години. Потім перевертаємо їх на інший бік і залишаємо ще на 2 години.
Поки солиться капуста, робимо заправку. Спочатку нам знадобиться шматочок імбиру, цибулина і ціла чашка часнику. Подрібнюємо в блендері імбир, цибуля і часник.
Варимо "кисіль" з рисового борошна. У 2-3 склянках води розчиняємо за допомогою вінчика приблизно три столові ложки борошна.
Отриману білу суміш ставимо на вогонь і помішувати, поки не почне закипати. Як тільки з'являться великі бульбашки, потрібно вимкнути плиту і додати в "кисіль" 3-4 столових ложки цукру. Розмішуємо. Ми залишаємо холонути.
У великій мисці змішуємо морквину, зелена цибуля, нашу суміш з блендера, рисовий "кисіль".
Додаємо в заправку приблизно півчашки перцю. Наливаємо півчашки соусу в заправку.
Під струменем води промиваємо кожен листочок капусти, солі не повинно залишитися.
Віджимаємо качани, злегка скручуючи. Надягаємо рукавички і кожен листочок капусти промащуємо заправкою.
Читайте також: Італійську закуску з копченою куркою підсушують в духовці
Тепер надаємо форму качану, пригладжує всі листочки. Шарами вкладаємо капусту в пластиковий контейнер.
Залишаємо на добу при кімнатній температурі. Зберігаємо в холодильнику.
Коментарі