Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2016 15:44

Пекінську капусту по-корейськи маринують в імбирі

Пекінську капусту по-корейськи маринують в імбирі
Фото: kulinariya.goodhouse.com.ua

Кимчхи - це гостра корейська страва з пекінської капусти. Її приправляють імбирем та часником. Виходить пікантна страва з характером. Для підсилення смаку додають червоний перець пластівцями.

За даними американського журналу про здоров'я "Health", завдяки багатим поживними властивостями кімчхи входить до п'ятірки найбільш здорових продуктів в світі. В процесі ферментації утворюються молочнокислі бактерії, які сприяють поліпшенню травлення і очищенню кишечника.

Інгредієнти:

пекінська капуста 2 шт.

морква 1 шт.

цибуля 1 шт.

часник 1 чашка

імбир 1 шт.

цибуля зелена 1 шт.

рибний соус за смаком

борошно рисове 1/2 чашки

червоний перець пластівцями за смаком

сіль за смаком

цукор за смаком

Приготування

Кожен качан капусти ріжемо уздовж. Надсікаємо кожну частину його ще й з боку основи, але не до кінця.

Під струменем води акуратно розсовуємо листочки, нехай капуста вся намокне.

Потім у великій мисці солимо кожен листочок - просто посипаємо сіллю, відгинаючи один за іншим. Солі побільше, ніж листя, вимагають товсті стебла біля основи.

Складаємо в тазик і залишаємо на 2 години. Потім перевертаємо їх на інший бік і залишаємо ще на 2 години.

Поки солиться капуста, робимо заправку. Спочатку нам знадобиться шматочок імбиру, цибулина і ціла чашка часнику. Подрібнюємо в блендері імбир, цибуля і часник.

Варимо "кисіль" з рисового борошна. У 2-3 склянках води розчиняємо за допомогою вінчика приблизно три столові ложки борошна.

Отриману білу суміш ставимо на вогонь і помішувати, поки не почне закипати. Як тільки з'являться великі бульбашки, потрібно вимкнути плиту і додати в "кисіль" 3-4 столових ложки цукру. Розмішуємо. Ми залишаємо холонути.

У великій мисці змішуємо морквину, зелена цибуля, нашу суміш з блендера, рисовий "кисіль".

Додаємо в заправку приблизно півчашки перцю. Наливаємо півчашки соусу в заправку.

Під струменем води промиваємо кожен листочок капусти, солі не повинно залишитися.

Віджимаємо качани, злегка скручуючи. Надягаємо рукавички і кожен листочок капусти промащуємо заправкою.

Читайте також: Італійську закуску з копченою куркою підсушують в духовці

Тепер надаємо форму качану, пригладжує всі листочки. Шарами вкладаємо капусту в пластиковий контейнер.

Залишаємо на добу при кімнатній температурі. Зберігаємо в холодильнику.

Зараз ви читаєте новину «Пекінську капусту по-корейськи маринують в імбирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути