Рисовий пудинг з ароматним мигдалем можна вважати одночасноі десертом, і поживним сніданком. Він стане в пригоді коли захочеться порадувати себе або рідних чимось незвичайним та смачним. Неординарності цій страві додають хрусткі мигдалеві пластівці під соусом з вишневого лікеру.
"Про цей рецепт дізналась на кулінорних курсах, - каже киянка Віра Якимчук. - Хотіла навчитися чогось нового. Сама до такого б не додумалась. Ніжний молочний десерт привертає увагу незвичайним мигдалевим ароматом".

Інгредієнти:
Рис – 100 г
Молоко – 1 л.
Ванілін – 2 г.
Мигдаль – 60 г
Вершки – 1,5 склянки
Цукор – 4 ст. л.
Мигдальні пластівці – 2 ст. л.
Для вишневого соусу:
Вишневий компот – 600 мл.
Кукурудзяне борошно – 2 ст. л.
Сироп – 100 мл.
Вишневий лікер – 60 мл
Приготування:
Рис промити під проточною водою і висипати в гаряче молоко. Додати ванілін.
Зробити маленький вогонь і варити 40 хвилин, поки рис не розм'якне.
Не забуваючи помішувати.
Мигдаль у блендері подрібнити не дрібно. Вершки збити міксером у піну.
Зняти рис з вогню, нехай охолоне.
Додати туди цукор, мигдаль і збиті вершки.
Цю суміш викласти у прозору глибоку миску і поставити на 2 години в холодильник.
Для соусу вишневий компот разом розігрітим сиропом заправити кукурудзяним борошном.
Додати ягідний лікер. Посипати мигдалевими пластівцями і полити теплим соусом.
Коментарі