Яскравий десерт не столі люблять і діти, і дорослі. Цікавою є задумка готування яєць із желе. Можна зробити кожне окремого кольору або в одному яйці поєднати кілька.
"На Пасху у формі яєць роблю кольорове желе, - каже 25-річна киянка Ольга Джерельна. - Можна зробити кожне яйце окремого кольору або в одному зробити кілька різних шарів. Желе можна купити готове або зробити з домашнього компоту".

Приготування:
Помити яйця теплою водою з милом.
Обережно кінчиком ложки розбити з тупого кінця.
Руками зробити невелику дірку на 2-3 см. Крізь неї вилити середину яйця.
В шкаралупу налити гарячої води, вона помиє її зсередини.
Зняти з середину плівку. Поки сохнуть шкарлупи, зробити желе.
Висипати вміст пакета в миску і залити склянкою гарячої кип'яченої води.
Постійно помішувати, щоб не було грудочок. Так робити з кількома кольорами в окремій мисці.
"Води треба брати трохи менше, ніж написано на упаковці. Буде яскравіше і краще застигне", - радить Ольга.
Якщо немає спеціальних підставок під яйця, можна взяти форми із дверці холодильника.
На дно сухих шкаралуп залити трохи одного кольору і поставити у цю форму, щоб хололи в холодильник.
Потім інший колір і знов холодити. Так зробити кілька разів, поки не буде повне яйце желе.
Яйця у формі на ніч поставити у холодильник загусати.
Читайте також: Печиво-гудзики привертає увагу незвичайною формою та коліром
Перед подачею до столу із заливних яєць зняти шкаралупу.
Коментарі