Герцогиня Кембриджська Кейт Міддлтон прихильниця здорового харчування, але теж любить солодке. Її улюблений десерт шоколадно-фініковий пудинг. Його рецепт розкрила шеф-кухар Даррен МакГрейді
Інгредієнти
Фініки – 170 г
Сода – 1 ч. л.
Окріп – 200 мл
Вершкове масло – 60 г
Цукор – 170 г
Чорний шоколад – 100 г
Яйце – 1 шт
Борошно – 250 г
Ванілін, розпушувач – по 1 ч. л.
Для соусу
Коричневий цукор – 300 г
Вершкове масло – 200 г
Чорний шоколад – 50 г
Жирні вершки – 9 ст. л.
Приготування:
З'єднати всі інгредієнти для соусу в сотейнику з товстим дном. Довести до кипіння і тушкувати 4 хв.
Вилити трохи соусу в ємність для пудингу, попередньо змастивши її маслом. Дати охолонути. Соус, що залишився, потрібен для прикраси пудингу.
Помістити фініки в миску з окропом, додати соду. Перемішати, доки сода не розчиниться, і дати охолонути.
Збити вершкове масло і цукор до утворення пишної маси, додати яйце і ваніль і продовжувати збивати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директорка Школи леді розповіла про нюанси столового етикету
Додати борошно і розпушувач, потім суміш фініків і шоколадну стружку. Викласти тісто в миску поверх холодного соусу. Випікати пудинг у духовці 1,5 год. до готовності.
Коли пудинг буде готовий, розігріти соус. Перевернути пудинг на теплу тарілку і полити соусом. Подавати зі збитими вершками або морозивом.
Також смачним десертом є тертий пиріг. Це ароматна та ніжна випічка, яка більшості знайома з дитинства. Традиційно готують на пісочному тісті. Начинка може бути будь-якою: варення, сир, або заморожені фрукти. Нижче зібрані найсмачніші рецепти з приготуванням яких впорається навіть підліток.
Коментарі