Авторські начинки для пісних вареників розробив шеф-кухар столичного ресторану "Спотикач" Олександр Мальцев. Їх довше готувати, але вони роблять піст ситним й різноманітним. Серед запропонованих рецептів також десертні пісні вареники. Тісто готує з борошна й води.
1. Начинка із рису й грибів
Інгредієнти:
Рисова каша - 1 склянка
Шампіньйони або гливи - 200 грам
Цибуля - 1 штука
Олія - 2 столові ложки
Спеції - сіль, мелений перець за смаком
Приготування:
гриби та цибулю підсмажити. Змішати з рисовою кашею та заправити спеціями. Начинка готова. Гриби також можна поєднати з вареною картоплею або відвареною білою квасолею. В останньому випадку начинку пропускають через м'ясорубку, щоб квасоля стала мастка.
2. Начинка із капусти й родзинок
Інгредієнти:
Квашена капуста - 200 грам
Свіжа капуста - 500 грам
Цибуля - 1 штука
Морква - 1 штука
Родзинки - 100 грам
Олія - 3 столові ложки
Спеції - сіль, перець
Свіжу капусту пошинкувати. Кислу вимочити у воді й відтиснути. Змішати й додати обсмажені на олії цибулю й моркву. Додати спеції й тушкувати. За 5 хвилин до готовності вкинути розмочені в окропі родзинки. Холодну начинку січуть ножем, щоб була дрібніша й легше заліплювались вареники.
3. Начинка із шпинату
Інградієнти:
Кубики замороженого шпинаті - 500 грам
Цибуля - 1 штука
Олій 2 столові ложки
Сир тофа - 100 грам
Спеції - сіль, перець
Лимон - половинка
Приготування:
З розмерзлого шпинату відтиснути воду. Додати підсмажену цибулю, спеції, сир. Все розтерти в блендері. Додати сік половини лимону або ж розчавлений зубчик часнику.
4. Начинка із печеного баклажану
Інгредієнти:
Свіжий баклажан - 1 штука
Тушкована капуста - 3 столові ложки
Томатна паста - 1 чайна ложка
Спеції - сіль, перець
Приготування:
Баклажан запекти в духовці. Гарячим покласти в целофановий пакет. Легше знімається шкірка. Баклажан без шкірки дрібно нарізати й змішати з тушкованою капустою. Суміш перегріти на сковорідці із спеціями та розведеною водою томатною пастою.
5. Солодка пісна начинка
Інгредієнти
Яблука - 3 штуки
Цукор - 2 столові ложки
Кориця - 1 чайна ложка
Цедра лимону - пів чайної ложки
Приготування:
Яблука порізати дрібним кубиком. Додати корицю, цукор й цедру. Яблука можна замінювати вишнею Її присмачують ваніллю й цедрою.




















Коментарі