четвер, 03 грудня 2015 12:14

П'ять пісних начинок для вареників
4

Фото: Фото:sites.google.com

Авторські начинки для пісних вареників розробив шеф-кухар столичного ресторану "Спотикач" Олександр Мальцев. Їх довше готувати, але вони роблять піст ситним й різноманітним. Серед запропонованих рецептів також десертні пісні вареники. Тісто готує з борошна й води.

Автор: Фото: www.liveinternet.ru
 

1. Начинка із рису й грибів

Інгредієнти:

Рисова каша - 1 склянка

Шампіньйони або гливи - 200 грам

Цибуля - 1 штука

Олія - 2 столові ложки

Спеції - сіль, мелений перець за смаком

Приготування:

гриби та цибулю підсмажити. Змішати з рисовою кашею та заправити спеціями. Начинка готова. Гриби також можна поєднати з вареною картоплею або відвареною білою квасолею. В останньому випадку начинку пропускають через м'ясорубку, щоб квасоля стала мастка.

2. Начинка із капусти й родзинок

Інгредієнти:

Квашена капуста - 200 грам

Свіжа капуста - 500 грам

Цибуля - 1 штука

Морква - 1 штука

Родзинки - 100 грам

Олія - 3 столові ложки

Спеції - сіль, перець

Свіжу капусту пошинкувати. Кислу вимочити у воді й відтиснути. Змішати й додати обсмажені на олії цибулю й моркву. Додати спеції й тушкувати. За 5 хвилин до готовності вкинути розмочені в окропі родзинки. Холодну начинку січуть ножем, щоб була дрібніша й легше заліплювались вареники.

3. Начинка із шпинату

Автор: Фото:sites.google.com
 

Інградієнти:

Кубики замороженого шпинаті - 500 грам

Цибуля - 1 штука

Олій 2 столові ложки

Сир тофа - 100 грам

Спеції - сіль, перець

Лимон - половинка

Приготування:

З розмерзлого шпинату відтиснути воду. Додати підсмажену цибулю, спеції, сир. Все розтерти в блендері. Додати сік половини лимону або ж розчавлений зубчик часнику.

4. Начинка із печеного баклажану

Інгредієнти:

Свіжий баклажан - 1 штука

Тушкована капуста - 3 столові ложки

Томатна паста - 1 чайна ложка

Спеції - сіль, перець

Приготування:

Баклажан запекти в духовці. Гарячим покласти в целофановий пакет. Легше знімається шкірка. Баклажан без шкірки дрібно нарізати й змішати з тушкованою капустою. Суміш перегріти на сковорідці із спеціями та розведеною водою томатною пастою.

5. Солодка пісна начинка

Автор: Фото: hochu.ua
 

Інгредієнти

Яблука - 3 штуки

Цукор - 2 столові ложки

Кориця - 1 чайна ложка

Цедра лимону - пів чайної ложки

Приготування:

Яблука порізати дрібним кубиком. Додати корицю, цукор й цедру. Яблука можна замінювати вишнею Її присмачують ваніллю й цедрою.

Зараз ви читаєте новину «П'ять пісних начинок для вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути