Фарбувати яйця на Великдень можна натуральними барвниками. Вони можуть бути жовтими, коричневими, блакитними, фіолетовими та зеленими. До кожного барвника обов'язково додати 1 ст. л. оцту.
Золотистий
У склянці гарячої води розчинити 3 ст. л. куркуми і проварити там яйця з білою шкаралупою 10 хв.
Рожевий
Замочити варені яйця у журавлиновому або буряковому соці. Чим довше пролежать, тим насиченішим буде колір.
Фіолетовий
Такий відтінок дасть натуральний виноградний сік червоних сортів винограду, якщо замочити в ньому яйця. Колір може коливатися від лавандового, до небесно-блакитного. Коригувати його можна за допомогою лимонного соку: додавайте по краплі.
Синій
Два качана дрібно порізаної червонокачанної капусти замочують в 500 мл води. Додати 6 ст. л. оцту. У такому розчині яйця треба залишити на ніч.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єлизавета Глінська навчила готувати паску, яка нагадує круасан
Зелений
Викласти яйця у гарячу воду із замоченими шпинатом або петрушкою. Щоб вийшов фіолетовий, в каструлю додають ще ложку соди.
Для розпису яєць можна використовувати яєчний жовток. Для основи потрібно 2 жовтки і 2 ст. л. води. Жовтки збити і додати кілька крапель відвару рослин або трав для отримання кольору.
Суддя кулінарного реаліті-шоу "Майстер шеф", кондитерка Тетяна Литвинова поділилася рецептом сирної паски без дріжджів.
"Запашні паски з родзинками й лимонною цедрою сподобаються всім. На їх приготування не потрібно багато часу", - підсумовує Тетяна Литвинова.
Коментарі