
Під час приготування сирників борошна часто стає то багато, то мало.
Відмінний варіант, коли з кількістю муки не прогадаєш - використовувати саме кукурудзяне борошно. Вона в суміші з сиром робить тісто одночасно щільним і еластичним, воно відмінно ліпиться і в готовому вигляді.
Інгредієнти:
сухий сир - 300 грамів
борошно кукурудзяне грубого помелу - 3 столові ложки
цукор коричневий - 1 столова ложка
кориця мелена - ½ чайної ложки
яйце куряче - 1 штука
екстракт мигдалю - 1 чайна ложка
калинове варення - за смаком
лимонна цедра - 1 столова ложка
Приготування:
Сир викласти в глибоку миску, розбити яйце і додати до сиру. Всипати цукор і розтерти сир з цукром і яйцем за допомогою лопатки або столової ложки в однорідну пасту.
Додати в масу цедру лимона, знову ретельно розтерти з сиром. Влити чайну ложку мигдального екстракту і все перемішати.
Додати мелену корицю і дві столові ложки кукурудзяного борошна грубого помелу. Ретельно перемішати масу - тісто має вийти досить щільним і не липким.
Сформувати з тіста акуратні круглі сирники. У тарілку або миску насипати трохи кукурудзяного борошна і обваляти в ній кожен сирник. Надлишки борошна струсити назад в миску.
На широкій сковороді розігріти олію і обсмажити на ньому сирники з обох боків до появи рум'яної скоринки. Перекласти готові сирники на блюдо.
На тарілки викласти по чотири-п'ять столових ложок брусничного варення, протерши його через дрібне сито, щоб вийшов густий однорідний ягідний сироп.
Зверху на протерте брусничне варення викласти сирники - по дві-три штуки на порцію в залежності від їх розміру.
Прикрасити кожну порцію листочками свіжої м'яти і негайно подавати на стіл, поки сирники ще теплі.
Замість варення можна використовувати журавлинний джем, або ж просто перетерти свіжу або заморожену журавлину з цукровою пудрою або медом.
Коментарі