Полуничний лікер має бути у кожному домі на випадок неочікуваних гостей. Він виходить дуже ароматним. З насиченим ягідним смаком та легкою лимонною кислинкою.
"Кілька років підряд ягідний лікер варила, але смак виходив не насичений. Зараз настоюю полуницю з горілкою", — каже киянка Наталія Ниськова.
Інгредієнти:
1 кг полуниці
1 л горілки
300 г цукру
1 лимон
1 склянка води
Приготуваня:
Помити полуницю. Середнього розміру ягоди розрізати навпіл, великі — на четверо.
Покласти у дві літрові банки й залити горілкою. Має на 0,5 см покривати полуницю.
"Якщо налити горілки більше - лікер буде міцніший", - радить пані Наталія.
Розрізати лимон навпіл. З однієї частини видавити сік і розподілити по банках. Він додасть напою легкої кислинки.
Банку поставити на тиждень на вікно, щоб на неї світило сонце.
Потім напій акуратно злити через марлю, щоб не пошкодити полуницю.
До ягід додати цукор. Горілку з-під полуниці налити в іншу банку і закрити кришкою.
Банку з полуницею і цукром струсити, щоб добре перемішалися, і відставити ще на два дні.
Потім долити склянку води і зціджену раніше горілку.
Читайте також: Трюфели из йогурта и белого шоколада начинаю клубникой
Перелити в 3-літрову банку і поставити у темне місце ще на три дні. За цей час лікер освітлиться і має стати насичено рожевим.
Коментарі