понеділок, 02 вересня 2013 18:01

Плов із бараниною на свіжому повітрі готують замість шашликів
12

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Урізноманітнити пікнік на природі можна, приготувавши плов із м'ясом в казані.

"Це набагато оригінальніше, ніж смажити звичайний шашлик, - впевнена киянка Діана Шовкун.  - Друг подарував мені на день народження казан. Відвезла непотрібну на перший погляд посудину на дачу. А якось перед поїздкою на ринку я придбала дві баранячі ноги. Одну ми із чоловіком запекли цілою, а із другої зробили плов за класичним рецептом. Готуємо такий кожного теплого сезону вже не один рік замість шашлику. Жирність страви дозволяє більше м'яса не готувати. Плову з бараниною цілком вистачає".

"Плов ми готуємо на вулиці, ставимо казан у спеціальну піч. У ньому можна регулювати силу жару, час від часу додаючи і прибираючи кількість дров."

Ріже соломкою 8 морквин і 4 цибулини. Радить зробити це перед приготуванням плову, інакше потім не буде часу. Кістки баранини відділяє від м'якоті. У казані розтоплює жир і обсмажує на ньому кістки 10 хвилин. 1,3 кг м'яса поки чекає своєї черги.

"Як тільки кістки обсмажилися, виймаю їх. Тепер смажу м'ясо. На невеликому вогні — приблизно хвилин 15, тоді забираю його. У казані знову прогріваю жир, опускаю туди цибулю. Помішую постійно, але акуратно, аби не пошкодити цілісність кілець. Готовність цибулі визначити просто — вона має стати золотавого, але не коричневого кольору. За півгодини води у казані більше немає, вона уся випарувалася. Саме тоді досипаю обсмажену м'якоть. Знову акуратно помішую, поступово посипаючи зірою. Всипаю до цибулі моркву".

Повертає у казан кістки, додає 5 цілих неочищених зубців часнику, посипає чорним меленим перцем. Заливає гарячою водою і чекає, доки закипить. Тоді знов прибирає кістки і всипає кілограм промитого рису басматі.

"Повільно вливаю воду так, щоб покрила рис, тоді збільшую вогонь. Коли жир став проступати зверху, то вогонь зменшую. Слідкую, щоб вода випаровувалася. Головне — не перемішувати. Коли вода википить остаточно, знімаю із вогню, накриваю кришкою і лишаю хвилин на 20. Тоді подаю запашний плов гостям. Навіть за півгодини він все ще гарячий".

Зараз ви читаєте новину «Плов із бараниною на свіжому повітрі готують замість шашликів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути