Плов готують практично в кожній країні по всьому світу. А належить ця страва до узбецької кухні. Вибір м'яса для плову залишається за самим кухарем. Підійде і баранина, і свинина, і курка. Хоча існує твердження, що справжній плов готується тільки в казані з баранини. Проте ця страва з курячим м'ясом є не тільки смачною, але ще й порівняно швидкою у приготуванні. Смак плову залежить також і від кількості цибулі та моркви. Тому чим їх більше, тим смачнішим він вийде.
Інгредієнти:
Філе курки - 3 шт
Морква - 1 кг
Рис - 0.5 кг
Приправа (для плову) - 1 ст. л.
Сіль - за смаком
Часник - 5 зубчиків
Приготування:
У каструлі розігріти оливкову олію. Насипати в неї рис і добре перемішати.
Потім рис залити киплячою водою, так щоб вода повністю покривала його (на 2 см). Посолити за смаком, поставити на повільний вогонь до повного випаровування води.
Очистити часник від лушпиння, розрізати кожен зубчик на 2 половини.
Часник додати до рису, перемішати, накрити кришкою. Додати ще 100 мл води, залишити на повільному вогні на 10 хвилин.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками.
Моркву натерти на крупній тертці.
Сковороду з олією розігріти на плиті. Покласти у неї моркву і куряче філе. Обсмажувати 10 хвилин, потім дати потомитися під кришкою ще 5 хвилин.
Викласти рис в миску, додати заправку з курячого філе і моркви. Добре перемішати.





















Коментарі