пʼятниця, 06 вересня 2013 14:53

Пиріг із цвітної капусти запікають з фаршем і цибулею
7

Фото: Фото: Катерина Гончарова

Киянин Дмитро Остахов любить готувати оригінальні страви для себе і дружини. Рецепти придумує сам. Часто готує запіканки і пироги із залишків продуктів, що лишилися в холодильнику.

"Цього разу дружина готувала пиріг, і лишилася половина качана цвітної капусти. Вирішив спекти з неї щось на зразок мусаки, традиційної балканської страви з баклажанів", - розповідає Дмитро.

"Качани капусти, як і баклажани для мусаки, треба відварити і охолодити. Але фарш у пиріг класти треба не сирий, а вже обсмажений з цибулею і з тонко порізаною морквою. Щоб надати фаршу легку приємну кислинку, під час смаження додаю в нього пару чайних ложок гострого поперченого варення з червоної смородини. Якщо у вас удома раптом є сливове або будь-яке кисле фруктово-ягідне, його теж можна використати".

Цвітну капусту на півхвилини занурює у гарячу воду, дістає. Гострим ножем розділяє на рівні пластини.

"Як відомо, напівсира цвітна капуста легко кришиться під ножем. Маленькі обрізки не викидаємо, вони нам ще знадобляться. Вистилаємо дно форми для запікання пластинами капусти. На неї кладемо шар готового і охололого фаршу".

Накриває все пластинами капусти, що лишилися, засипає поміж них маленькі капустяні шматочки, які радив не викидати.

"Далі збиваю яєчну заливку — це буде своєрідний "фіксатор" мусаки. За кілька секунд добре збив суміш із 3 яєць і 300 мл молока. Тоді кладу на капусту шматочки вершкового масла, заливаю капусту збитою сумішшю і ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаю 45 хвилин".

Під час запікання Дмитро тримав форму прикритою листом фольги, а за 15 хвилин до готовності прибрав його. Каже, це дозволило пирогу набути красивого золотавого відтінку і добре запектися.

"Готову запіканку із форми легко дістати завдяки пекарському паперу. Не треба ні маслом змазувати, ні сухарями посипати. Готову страву я кілька хвилин потримав у холодильнику, щоб не обпікала, коли їстиму. А з'їсти її хотілося відразу. Коли розрізав пиріг ножем, то він зовсім не обсипався. Смакував легкою стравою увечері під склянку якісного коньяку".

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із цвітної капусти запікають з фаршем і цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути