
Рецепт цієї піци без яєць, майонезу та сиру. Страва підійде не тільки для посту чи вегетаріанцям, а й тим, хто на дієті.
Інгредієнти для тіста:
борошно - пів кілограми
вода - 1 склянка
олія - 1/3 склянки
дріжджі - 10 грам
цукор - 2 столові ложки
сіль - 1 чайна ложка без верха
Інгредієнти для начинки:
цибуля - 1 штука
кислі огірки - 2 штуки
гарбуз - 1 скибка
Приготування:
Дріжджі залити теплою водою. Додати цукор й залишити на пів години, щоб дріжджі почали бродити. В цей час змішати борошно з олією та сіллю. Вилляти суміш з дріжджами. Вимішати й залишити ще на пів години, щоб підійшло. Тим часом приготувати начинку - дрібно нарізати цибулю, огірки. Гарбуз натерти на крупну тертку. Інгредієнти змішати.
Тісто розділити на чотири частини - вийде чотири піци. Тісто розкачати качалкою й викласти на змащену олією форму. Зробити з тіста бортики. Розкласти начинку й випікати при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.
Тісто можна змащувати гірчицею чи кетчупом. Начинку посипати сухими травами. До неї також можна класти накраяні свіжі гриби або запарені сухі. Або ж оливки, помідори, перець, тощо.
Коментарі
4