В Американському домі, який не так давно відкрили в центрі Києва, можна дізнатись не лише про культуру, а й про традиційні страви США. Кожен може взяти рецепт, навчитись готувати страву і, звісно, поласувати ароматним пирогом або запеченим у травах м'ясом.
Днями тут готували персиковий пиріг, популярний у штаті Делавер. Для такого пирога не треба ніяких спеціальних інгредієнтів. Крім, хіба що, шортенінгу. Це кондитерський або кулінарний жир, який прекрасно збивається із цукром, забезпечує випічці розсипчасту структуру і подовжує термін її зберігання. З ним готувати значно простіше. Тут для пирога беруть Crisco: це бренд кулинарного жиру, популярный в США. Вперше був презентований у червні 1911 року. Втім, шортенінг можна замітити і звичайним маргарином, запевняють у культурному центрі.
Персиковий пиріг зі штату Делавер
Інгредієнти:
Основа пирога:
- просіяне борошно – 3 склянки
- сіль — 1 чайна ложка
- куряче яйце — 1 штука
- 1/2 чашки холодної води
- шортенінг Crisco — 1 чашка (або 2 ст. ложки маргарину)
Начинка:
- свіжі тонко нарізані персики без кісточок — 350-400 грамів
- цукор — 3/4 чашки
- борошно просіяне — 3 столові ложки
Приготування:
Змішати просіяне борошно з сіллю. Вмішати в шортенінг або змішати з маргарином до однорідності.
Окремо ретельно збити виделкою яйце з холодною водою. Додати яєчну суміш до борошна з маргарином.
Замісити тісто. Воно має стати пружнє і не липнути до рук. Скатати тісто в кулю, розділити її на дві частини. Кожну загорнути в поліетиленову плівку і лишити на 10-20 хвилин.
Розкатати кожну частину тіста. Має стати товщиною в 3-4 міліметра. Одній частині тіста розкатати надати пласкої круглої форми. Це основа для пирога. Викласти її на товсту скляну форму для запікання. Сформувати стінки для начинки, але борти не робити.
Приготувати начинку: змішати порізані й очищені від кісточок персики, цукор, борошно. Масу влити на тісто-основу. Рівномірно розподілити по всій поверхні.
Розігріти духовку до 190 градусів, і тим часом підготувати декор для пирога: з другої частини тіста вирізати смужки. Сформувати з них "решітку", викласти на начинку. Загнути зайві частини тіста пальцями. Змазати поверхню пирога яйцем з сумішшю молока. При запіканні це надасть йому золотавого кольору.
Закрити форму з пирогом у фольгу для запікання. Пекти пиріг в духовці при 190 градусах протягом 25 хвилин. Тоді фольгу зняти і пекти пиріг ще 20 хвилин. Почекати, доки пиріг ледь охолоне і подавати.




















Коментарі