




Вінничанка 27-річна Олеся Войтко готує страви із перепелів. Їх можна тушити, запікати, смажити на грилі. Найсмачніші вони запечені.
"М'ясо перепілок виходить соковите та смачне, коли його запекти. Перед приготуванням тушку треба почистити зсередини, помити і витерти насухо, - каже Олеся. - Для маринаду беру 1 зубчик часнику, по чайній ложці тміну і коріандру, щіпку молотого кайєнського перцю. Додаю сіль, половину цибулини і дві столові ложки оливкової олії."
Войтко все перемішує у блендері. Отриманою сумішшю змащує перепілок.
"Її вистачає щонайменше на 4-5 штучок. Для різноманітності інколи змащую тушки "Прованськими травами" або сухою аджикою. Вони продаються в магазинах, з ними м'ясо вже буде мати інший присмак, - розповідає жінка. – Змащених перепелів залишаю на 2 години, щоб просочилися спеціями. Так м'ясо буде дуже смачним."
Кожну перепілку Олеся замотує у фольгу та викладає на деко.
"Випікаю хвилин 15-20 при температурі 200 С. Поки зверху не утвориться золотиста скоринка, - каже Войтко.- М'ясо їх дуже ситне. Калорійніше, ніж куряче. Готові тушки виймаю із фольги."
Подавати Олеся рекомендує страву прикрашену зеленю, овочами та лимоном.
"Смакують перепілки із смаженою картоплею або відвареним рисом, салатами із овочів. Така страва вразить своєю ексклюзивністю за смаком та виглядом будь-яких гостей. Перепілка має пікантний тонкий аромат, не схожий на будь-яке інше м'ясо."
Коментарі