пʼятниця, 30 грудня 2011 07:15

Перепілок начиняють курагою та інжиром

Вінничанка 32-річна Людмила Підгірна живе у Англії п'ять років. На Різдво готує українські страви та запікає індичку за традиційним європейським рецептом.

— Смачна птиця, начинена яблуками, чорносливом та горіхами. В основі фаршу — стакан рису. Варю його до напівготовності, беру по півкіло чорносливу без кісточок, волоських горіхів, кислих яблук.

У начинку додає дрібку шафрану — він робить індичку запашною. Перед фаршируванням натирає тушку сіллю та чорним перцем.

— Можна замаринувати — змішати півлітра сметани з дрібно нарізаним листям розмарину, чебрецю, п'ятьма зубчиками часнику. Додаю сіль, перець. Намащую і відставляю на три години. Потім начиняю.

Зашиває розріз грубою ниткою. Намащує соусом зі склянки сметани та 1 ст. ложки майонезу.

— Щоб сік не витікав і не горів маринад, краще пекти у фользі. Якщо індичка велика, понад 5 кілограмів, тримаю в духовці майже п'ять годин. Перші півгодини — при 220 градусах, решту часу — при 180. Через 3 години фольгу розмотую, поливаю шкірку соком із дека.

Замість індички до різдвяного столу співачка Алла Кудлай готує перепелів. Начиняє їх курагою. На базарі купує сім перепілок.

Удома миє їх, солить, перчить, додає готові приправи для птиці. Накриває тарілкою і дає постояти 30 хв., щоби м'ясо ввібрало спеції. На фарш бере на кожну перепілку два шматочки кураги та один — інжиру. Закриває зубочистками з обламаними кінцями. Кожну перепілку загортає у фольгу. Запікає 1,5 год. за температури 180°С. Подає теплими.

— М'ясо перепілок виходить дуже смачне, нетипове. Значно м'якше, ніж курка або кролик. Замість кураги можна покласти цілу почищену картоплину.

Зараз ви читаєте новину «Перепілок начиняють курагою та інжиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути