




Паста Карбонара - класичний варіант поживного обіду в багатьох країнах.
"Таку страву можна спокійно їсти худеньким дівчатам. У нашому закладі готуємо пасту з твердих сортів пшениці. Тоді страва зовсім не шкодить фігурі", - розповідає Неля Бубнова, шеф-кухар столичного ресторану "Prego Cafe".
У ресторані страву подають зі свіжим яєчним жовтком. За словами кухаря, він пом'якшує смак соусу. Страву прикрашають смаженим беконом, базиліком і паприкою. Готова порція пасти виходить вагою в триста грамів.

Паста Карбонара від ресторану "Prego Cafe"
Інгредієнти:
паста фреска спагетті - 150 грамів
бекон для пасти - кілька шматочків
бекон для декору - 2-4 тонких слайси
цибуля смажена - 25 грамів
часник - 1-2 зубці
вершки - 1/3 склянки
вино біле сухе - 2-4 столові ложки
жовток курячого яйця - 1 штука
орегано - за смаком
сіль за смаком
олія оливкова для смаження
листочок свіжого базиліка для декору
Приготування:
Пасту відварити в добре посоленной воді до стану al dente. Після готовності вироби повинні бути м'які зовні і досить пружні всередині.
Бекон для підсмажування попередньо зачистити від шкірки і нарізати кубиками.
Бекон для декору нарізати тонкими слайсами шириною в пару сантиметрів.
Часник очистити від шкірки, промити, дрібно перебити.
На розігрітій сковороді підігріти рослинну олію. Злегка обсмажити на сковороді той бекон, який порізали кубиками. Окремо обсмажити слайси бекону для декору. Він повинен набути злегка золотавого відтінку.
У сковорідку до бекону, порізаного кубиками, додати смажитися часник, заздалегідь просмажену до золотавого кольору цибулю. Влити вино.
Дати вину випаруватися. Потім додати в масу вершки, орегано і сіль за смаком. Повільно і акуратно перемішати масу. Дати випаруватися волозі - соус повинен стати злегка густуватим.
Вже зварену пасту в кінці приготування соусу додати на сковорідку. Прогріти приблизно півхвилини все разом.
При подачі використовувати тарілку "Капелюх". Це глибока кругла форма спеціально для пасти.
У злегка підігріту тарілку викласти приготовану пасту разом з соусом. Посипати тертим пармезаном. Акуратно викласти зверху яєчний жовток.
Декорувати тарілку листиком свіжого базиліка. Поле тарілки посипати паприкою за допомогою трафарету.

Коментарі