Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2024 10:53

Ошийок, "яблучко" чи вирізка: як обрати найсоковитішу частину свинини

Ошийок, "яблучко" чи вирізка: як обрати найсоковитішу частину свинини
Назвали головні ознаки при виборі потрібної частини свинини Фото: pinterest

Коли йдете купувати м'ясо, варто хоч трохи розумітись, чим відрізняються різні частини свинячої туші. Адже у них і смак різний, і структура.

Дехто обирає ошийок, задню частину або грудинку. А дехто обирає свиняче "яблучко", пише glavred.

Це особлива частина туші свині, але вона має своїх шанувальників, які оцінили її за особливі смакові якості. Свиняче яблучко розташоване із зовнішнього боку стегна свинячої туші.

Ця частина має особливу - округлу форму. Зазвичай, свиняче яблучко буває невеликих розмірів, а незвичайної форми воно набуває через особливе розташування м'язових волокон.

Річ у тім, що вони сплітаються в округлу форму, що породжує схожість із невеликим яблуком. Звідси й походить назва, яка нагадує за формою відомий плід.

Де знаходиться "яблучко" у свині

Свиняче яблучко - це особлива частина м'якоті. Вона має рожевий відтінок і округлу форму з невеликими ділянками сала.

У м'ясистій, округлій тазостегновій частині туші якраз і знаходиться свиняче яблучко. Це м'ясо відрізняється тим, що воно дуже соковите і жирне. При цьому за структурою свиняче яблучко має своєрідні шари сала різної товщини.

Яка частина свинини найм'якіша і найсоковитіша

Під час вибору свинячого м'яса звертайте увагу на кілька першосортних частин туші. Це найніжніші частини свинячої туші, де переважає м'ясо і найменше знаходиться жирових тканин. Серед них:

корейка;

вирізка;

окіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати найсмачніше сало на ринку: п'ять ознак якісного і свіжого

Трохи менш цінним є другий сорт свинини. У цих частинах достатня кількість м'яса, але при цьому присутня більша кількість сала. Проте з такого м'яса ваші страви також вийдуть м'якими та соковитими. Серед них:

шийка (ошийок);

лопатка.

Де знаходиться свинячий ошийок

Свинячий ошийок - одна з найпопулярніших м'ясних частин. Цей шматок м'яса без кістки, тому високо цінується любителями м'якоті.

Ошийок свині беруть із туші домашньої тварини - ця частина прилягає до шиї частини туші домашньої свині. М'ясні гурмани високо цінують свинячий ошийок за те, що ця частина туші має ніжну структуру. Це досягається завдяки тому, що в ошийку небагато м'язової тканини, при цьому зосереджена достатня кількість дрібних жирових прожилок.

Інколи не завжди щастить купити свіжу курятину. Щоб не бути розчарованим тушкою не першої свіжості, є кілька ознак, на які можна звернути увагу при виборі на прилавку.

Свіжа курка повинна мати ніжно-рожеву або світло-жовту шкіру. Якщо курка має сіре або зеленувате забарвлення, це може бути ознакою того, що вона не свіжа.

Зараз ви читаєте новину «Ошийок, "яблучко" чи вирізка: як обрати найсоковитішу частину свинини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути