четвер, 11 квітня 2024 00:15

Як вибрати найсмачніше сало на ринку: п'ять ознак якісного і свіжого

Як вибрати найсмачніше сало на ринку: п'ять ознак якісного і свіжого
П'ять ознак, що купите свіже і найсмачніше сало Фото: pinterest

Коли обираєте сало біля прилавку, варто звернути увагу на п'ять основних показників, які свідчать, що продукт якісний і свіжий.

Продавці поділилися тонкощами, як вибрати найсмачніше і якісне сало.

Колір і текстура продукту

Це перше, на що треба орієнтуватися. Якщо ви хочете купити свіже якісне сало, тоді треба звертати увагу на його колір і текстуру. У свіжого продукту текстура ніби "жива" і має білу глянцеву консистенцію. У самому салі можуть траплятися кров'яні капіляри, що також свідчить про його свіжість, тому цього не варто боятися, пише tsn.

Якщо ви купуєте вже солоне сало, тоді не треба брати те, що має жовтуватий колір і зернисту текстуру. Також не варто купувати сало у спеціях, тому що продавець у такий спосіб часто маскує його неприємний запах. Якщо аромат характерний для сала і чистий, отже, продукт можна сміливо брати, він свіжий.

Перевірені продавці

Сало необхідно купувати у того продавця, який дорожить своєю репутацією. Зараз уже не можна приховати негативні відгуки на товар, тому в соцмережах треба перевірити за відгуками, можна довіряти цьому продавцеві чи ні. Найкраще купувати сало на спеціалізованих ринках чи в еколавках, зазвичай там продавці мають усі відповідні сертифікати якості на свій товар.

Наявність м'ясного прошарку

Таке сало з черевної частини свині добре купувати для запікання чи смаження, але не рекомендовано їсти в сирому вигляді, оскільки в цьому м'ясі можуть залишатися бактерії й паразити, тоді як у просоленому салі вони не виживають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вранці, вдень чи увечері: коли їсти сало найкорисніше

Яке сало смачніше

Найсмачнішими вважаються шматки сала з бокової частини або зі спини. Таке сало буде ніжним, у міру товстим з тонкою шкіркою. Його добре їсти сирим, смаженим, солоним, тушкованим і копченим. Якщо ви любите жорстке сало, тоді варто вибирати зі щоки та шиї. Воно буде чудовим для запікання і копчення.

Товщина шкірки на салі

Від цього залежить, наскільки продукт буде м'яким. Чим тонша шкірка на салі, тим воно буде м'якшим. А найкраща товщина для самого сала – це 3-6 сантиметрів. Також треба обов'язково звертати увагу на наявність волосків на шкірці. Краще, щоб сало не мало щетини, бо це може бути небезпечним для здоров'я.

Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним. За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим.

Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати. Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати найсмачніше сало на ринку: п'ять ознак якісного і свіжого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути