Ексклюзиви
середа, 15 липня 2015 19:07

Оригінальні хлібні палички гріссіні прикрасять м'ясну страву
5

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Гріссіні — це традиційна італійська випічка. Готують її у формі хлібних паличок із пшеничного борошна. Коли є бажання врізноманітнити святковий або буденний стіл — прекрасною ідеєю буде запекти і подати кілька "італійських" паличок замість хліба. Найчастіше гріссіні готують зі звичайного тіста без добавок. Такі смакують практично до будь-яких перших страв або до гарніру чи м'яса. Гріссіні запікають також із кунжутом, або ж загортають у ароматну пармську шинку чи бекон.

Приготування гріссіні не потребує особливих продуктів. Крім, хіба що, семоліни. Це надзвичайно корисне борошно з подрібненого ядра пшеничного зерна. Кулінари часто сперечаються, чи є манна крупа і семоліна синонімами. Останнє слово походить від італійського "висівки". Тобто це борошно із твердих сортів пшениці. Манну ж крупу дістають як з твердих, так і м'яких сортів та їх сумішей.

Пропонуємо оригінальну ідею приготування гріссіні, які подають в дуеті зі свіжим м'ясним стейком. Тарілку змащують томатним соусом та домашнім майонезом. Італійську випічку ставлять над м'ясом у формі гірки. Така подача точно здивує і порадує ваших гостей.

Інгредієнти:

 - вода — 250 міліграмів

 - борошно пшеничне просіяне — 500 грамів

 - олія оливкова — 2 столові ложки

 - цукор — 1 столова ложка

 - сіль — 10 грамів

 - сухі дріжджі — 10 грамів

 - семоліна (пшенична крупа дрібного помелу) — 60 грамів

Для декору страви (якщо готуєте гріссіні з м'ясом):

 - томатний соус — 2 столові ложки

 - домашній майонез — 2 столові ложки

 - зелена цибуля для декору

Приготування:

Приготувати тісто для гріссіні: у холодній воді розвести сіль, цукор та дріжджі. Влити до маси оливкову олію. Поступово всипати борошно, вимішуючи тісто. Воно має ставати все більш еластичним.

На столі, присипаному борошном, розсипати семоліну. Розкатати тісто товщиною у три сантиметри. Нарізати його ножем на невеликі рівні між собою шматки.

Кожен шматок тіста-заготовки розкатати в тонку трубку. Викласти на деко, змазане вершковим маслом. Запікати гріссіні при температурі 210 градусів близько 15 хвилин.

Готовим гріссіні дати трохи охолонути. Взяти в пучок три палички і зв'язати їх разом з одного боку стрічкою зеленої цибулі.

До моменту приготування гріссіні запечене або засмажене м'ясо вже має бути готовим. Його слід викласти на тарілку, змазану з одного боку томатним соусом, а з іншого - домашнім майонезом. Зверху м'ясо "накрити" паличками гріссіні, поставивши хлібці над ним "гіркою". Подавати страву до стола, доки м'ясо гаряче.

Зараз ви читаєте новину «Оригінальні хлібні палички гріссіні прикрасять м'ясну страву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути