Незвичайна за своїм смаком страва болгарської кухні чушка бюрек являє собою запечений на вогні і очищений болгарський перець, фарширований подрібненим сиром і бринзою з яйцем і зеленню петрушки. Перець обсмажують в паніровці і подають як окрему страву, прикрасивши зеленню і овочами або доповнюють їм будь-який гарнір.

Інгредієнти:
- Перець солодкий - 5-6 шт.
- Бринза - 150 г
- Сир - 150 г
- Олія соняшникова рафінована 100 мл
- Панірувальні сухарі - 6 ст. л.
- Яйця курячі - 3 шт.
Приготування:
Для приготування чушок бюрек знадобиться солодкий стиглий червоний перець (великого розміру, приблизно з долоню, довгастої форми), яйця курячі, бринза, сир, панірувальні сухарі.
З перцю зрізаємо кришечки з "хвостиком", очищаємо від внутрішніх перегородок і насіння.
Бринзу натираємо на крупній тертці або розминаємо виделкою.
Додаємо до бринзі сир. Вбиваємо яйце.
Перемішуємо начинку. Важливий момент — начинку не досолює, оскільки бринза вже сама по собі солона. Якщо у вас бринза малосольна — злегка присоліть.
Перець бланшируємо в киплячій воді до м'якості. Якщо шкірка буде добре зніматися — краще її зняти, якщо ні, то залишаємо.
Начиняємо перці сирно-яєчною начинкою, надаючи плескату форму, щоб було зручно смажити з двох сторін.
Два яйця збиваємо, занурюємо в яєчну суміш перець з обох сторін.
Тепер обвалюємо перці зі всіх сторін у сухарях. При необхідності ще раз обмакуть в яєчну суміш і сухарі, щоб скоринка була краще.
Обсмажуємо на розпеченій олії з двох сторін.
Подавати можна як у гарячому вигляді на обід в якості другої страви, так і в холодному вигляді на закуску.
Коментарі