

Ведучий програми "Сніданок з 1+1" Руслан Сенічкін для спеціальної кулінарної рубрики приготував безліч страв, і знає багато рецептів, якими із задоволенням ділиться.
"Все зазвичай готуємо з першого разу. Як правило, страви виходять відразу. Нічого наново не переробляємо, - розповідає Руслан, - Щось дуже складне я б вдома навряд чи робив, але дізнавшись деякі й правда оригінальні рецепти, щось найближчим часом точно приготую. Зокрема, мене буквально вразило своєю оригінальністю суфле з курячої грудки. Так, я не помилився: з курячого м'яса можна готувати суфле. Звичайно, це не солодка страва, але вражаюче ніжна і соковита. Її можна робити великими порціями дітям до школи. Також - на обіди, сніданки і вечері. Подають як холодною, так і гарячою".
Суфле добре підходить до дієти за системою П'єра Дюкана, який колись був у гостях програми "Сніданок з 1+1", додає Руслан. Рецептом ніжної і простої в приготуванні страви ділиться із кореспондентом Gazeta.ua.
"Півкілограма курячої грудки миємо і витираємо серветкою. Для зручності ріжемо на невеликі шматки і тоді пропускаємо їх крізь м'ясорубку. Подрібнюємо у блендері одну ріпчасту цибулину, попередньо також порізавши її на шматки. У червоного перцю прибираємо перепонки і насіння, ріжемо перець дрібними шматочками. Додаємо разом із цибулею до курячого фаршу. Трохи солимо і кидаємо дрібку чорного меленого перцю, вичавлюємо невеличкий зубець часнику. Добре перемішуємо до однорідності".
Після змішування основних складників Руслан бере два курячих яйця і відділяє білки від жовтків. "Білки — це саме те, що робить суфле повітряним і ніжним. А жовтки нам в даному випадку не потрібні".
"В окремій посудині білки злегка солимо і збиваємо до стійкої піни. Тоді потроху вливаємо у білки склянку вершків і ретельно збиваємо, доки маса загусне. Акуратно перемішуємо між собою фарш і збиті білки і заливаємо отриману масу в формочки. Вони на ваш розсуд можуть бути будь-які: маленькі, великі, квадратні або ж у формі серця. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час зверху суфле з'явиться ароматна скоринка, а сама курка буде запашною і ніжною".
Коментарі