середа, 17 квітня 2019 06:30

Назвали, яку каву потрібно пити в різну пору дня

Назвали, яку каву потрібно пити в різну пору дня
Каву з молоком п'ють тільки на сніданок Фото: proternopil.te.ua

17 квітня у світі відзначають День еспресо. Історія цього напою почалася в Італії, де міланський інженер Луїджі Беццера 1901 року винайшов першу еспресо-машину. Вона була схожа на великий бойлер, наполовину заповнений киплячою водою. У верхній частині знаходився пар під тиском.

Еспресо - це метод приготування кави шляхом проходження гарячої води (близько 90°C) під тиском 9 бар через фільтр з меленою кавою. З італійської слово "espresso" перекладається як "вичавлений", "спресований", "під тиском".

У день можна випивати не більше 8 чашок еспресо. Найкраще обмежитися 2-3 чашками.

Французи в різний час доби п'ють різну кави: на сніданок – каву з молоком, в обід – еспресо, а ввечері – з різноманітними лікерами.

Скандинави займають друге після італійців місце за кількістю споживання кави. Вони постійно носять з собою термоси з цим напоєм. А в Копенгагені є так званий район Латте з величезною кількістю кав'ярень.

В Україні кав'ярню відкрили 1672 року в Кам'янець-Подільському, а Львів розпробував цей напій тільки в XVIII столітті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили ще одну користь кави

Зараз з кавових зерен роблять мозаїки, а міцно завареним напоєм малюють полотна.

Рак шийки матки входить до трійки найрозповсюдженіших серед жінок видів онкозахворювань. Зародження його провокує вірус папіломи людини, який передається статевим шляхом.

На перших стадіях рак шийки матки розвивається безсимптомно. Виявити його за таких умов дозволяє планове обстеження у гінеколога, зокрема так званий ПАП-тест – мазок із шийки матки, який показує наявність в клітинах злоякісного процесу. Цей аналіз є золотим стандартом в діагностиці раку шийки матки. У випадку, якщо хворобу вчасно не виявили, у міру її прогресування починають з'являтися й відповідні симптоми.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, яку каву потрібно пити в різну пору дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути