
Запашний та втамовує спрагу: як приготувати березовий сік за найпростішим рецептом
Березовий сік - дуже корисний і вітамінний напій. Якщо його законсервувати, він не втрачає своїх цілющих властивостей під час зберігання.
Сік з берези є сезонним. Збирають його в кінці березня-на початку травня.
Gazeta.ua ділиться найпростішим перевіреним рецептом приготування смачного березового соку.
Березовий сік: рецепт
Березовий сік - 10 л.
Цукор - не менше 1,5 ст.
Лимонна кислота - 0,5 ст.л.
Сушня з яблук (крашаниці) - 200-300 гр.
Як приготувати
Березовий сік вилийте у 10-літрове відро. Засипте туди сушню з яблук. Накрийте відро кришкою і залиште на дві-три доби. За цей час можна підготувати банки, кришки для консервування, купити сушню.
Потім процідіть березовий сік через марлю. Він матиме темніший колір від сушні. Вилийте сік у каструлю і доведіть до кипіння. В цей час додайте цукор та лимонну кислоту. Перемішайте і ще раз хай закипить.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно збирати березовий сік і для чого його треба пити
Після цього можна розливати по стерилізованих банках та закручувати жестяними кришками. За таким рецептом жодна банка не "зірве". Коли спробуєте смак цього березового соку, інший вже не захочете готувати. Ні з лимоном, ні з апельсином, ні з родзинками.
В Україні у перший місяць весни розпочинається сезон збору березового соку. Дерево припиняє його віддавати, щойно розпустяться бруньки. Свіжий продукт містить понад 30 мінералів і вітамінів. Покращує роботу майже всіх органів людини.
Березовий сік п'ють свіжим, закривають із лимоном і м'ятою в банки, готують кваси й домашнє шампанське. На консервному заводі до соку додають м'яту, лимон, шипшину чи липу і піддають тепловій обробці. Готують 15 видів напою. Розливають у скляні банки, бо пластикові не зберігають корисних речовин.
Коментарі