вівторок, 11 грудня 2018 13:32

На 3D-принтері надрукували їжу з продуктових відходів
5

Така випічка має вирішити проблему накопичення великої кількості харчових відходів.
Фото: dezeen.com
Така випічка має вирішити проблему накопичення великої кількості харчових відходів.
Така випічка має вирішити проблему накопичення великої кількості харчових відходів.
Така випічка має вирішити проблему накопичення великої кількості харчових відходів.
Така випічка має вирішити проблему накопичення великої кількості харчових відходів.

Голландська дизайнерка Ельзелінде ван Долевірд об'єдналася з китайською технологічною компанією 3D Food Company для створення їжі із харчових відходів. За розробленим у співпраці з партнерами рецептом жінка готує тісто, яке друкує на 3D-принтері й випікає в духовці. У результаті продукт виходить схожим на печиво або крекери.

"Вони зроблені з більш ніж 75% харчових відходів. Решта складових — це спеції й деякі додаткові інгредієнти, необхідні для отримання пасти з гладкою текстурою. Я приготувала солодкі й солоні зразки з різними травами й спеціями", — розповіла Ельзелінде ван Долевірд дизайнерському виданню Dezeen.

Основними складовими таких крекерів є залишки хлібу, рису, різних фруктів та овочів. Серед додаткових — яйця, вершкове масло та інші.

"Я проварюю овочі й фрукти, сушу хліб або використовую варений рис. Усі інгредієнти розтираю, змішую, подрібнюю й просіваю. Після цього можна надрукувати тісто як на пасту й випікати його", — пояснила дизайнер.

У процесі випікання тісто висушується. Це запобігає розвитку в ньому хвороботворних бактерій і забезпечує довгий термін придатності. Також наділяє продукт хрусткою текстурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали напрочуд реалістичні торти, зовсім не схожі на десерт

Асортимент незвичайної випічки нараховує 2 види: на основі рису й на основі фіолетового батату. Її можна вживати як перекус або використовувати для декору.

Наразі ван Долевірд працює над розробкою рецепту для веганів. Також експериментує з різними травами, фруктами й овочами.

Раніше показали 3D торти із желатину, які шкода їсти. Автором їх є кондитер Сью Хенґ Бун із Сіднея. На виготовлення одного десерту в неї йде до 4-х годин.

Зараз ви читаєте новину «На 3D-принтері надрукували їжу з продуктових відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути