На другий день Великодня українці продовжують ходити один до одного в гості.
Але після численних застіль організм вимагає легкого і здорового харчування. Тому треба включати в раціон більше овочів, корисної сезонної зелені та дієтичного м'яса.
Gazeta.ua пропонує п'ять страв, які є корисними, поживними і смачними. Вони також підійдуть до святкового столу, якщо до вас несподівано прийшли гості.
Салат-закуска в тарталетках
Інгредієнти
9 шт тарталеток
150 г курячого філе, можна брати запечене, відварене і навіть копчене
1 середній огірок
100 г сиру
2 відварених яйця
50 г волоських горіхів
1-2 зубчика часнику
зелень в салат та для подачі
майонез (або сметана, йогурт)
сіль/перець
зернятка для подачі (за бажанням)
Як приготувати
Куряче філе та огірок нарізаємо невеликими шматочками та перекладаємо в тарілку. Твердий сир та яйця натираємо на дрібній терці і також перекладаємо в тарілку.
Додаємо подрібнені горіхи, зелень, часник, спеції, заправляємо майонезом та ретельно перемішуємо.
Далі беремо тарталетки, наповнюємо їх готовим салатом, зверху за бажанням посипаємо зернятками та викладаємо гілочку петрушки/кропу і подаємо.
Салат із сирною заправкою
Інгредієнти
1,5 ст. л. зеленого горошку
1 шт. солоного огірка
1/2 шт. свіжого огірка
1 яйце
40 г відварної грудка
листя салату
зелень, сіль за смаком
1 ч. л. м'якого сиру
Як приготувати
Порізати всі інгредієнти, посолити, додати зелень.
Заправити сиром.
Рибна запіканка
Інгредієнти
1 кг риби
1 стакан кукурудзяної крупи
2 склянки води
1 склянка йогурту
2 цибулини
3 зубчики часнику
70 г моцарели або твердого сиру
Сіль, перець - за смаком
Розмарин, чебрець - за смаком
Як приготувати
Кукурудзяну крупу добре промити.
Рибне філе порізати середніми шматочками.
Цибулю і часник почистити і дрібно нарізати.
Крупу викласти на дно жароміцної форми, зверху викласти шматочки риби. На рибу покласти часник і цибулю. Посолити, поперчити. Покласти гілочки чебрецю і розмарину.
Залити двома склянками води і склянкою йогурту.
Зверху викласти шматочки нарізаного або натертого сиру.
Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким має бути сніданок після безсонної ночі: п'ять варіантів
Крем-суп з кабачків
Інгредієнти
2-3 кабачки
1-2 картоплини
1 цибулина
1 морква
2-3 зубчики часнику
1 ст. л. томатної пасти
120 мл йогурту
Олія
Сіль, чорний і запашний перець
Як приготувати
Кабачки крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх у каструлю.
У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, доки всі овочі не стануть м'якими.
Подрібнити суп блендером, додати йогурт і сіль за смаком, прогріти все разом.
Запіканка з цвітної капусти та помідорами
Інгредієнти
300 г цвітної капусти
20 мл олії
100 мл молока
1 помідор
Дрібка солі
70 г твердого сиру
4 яйця
Як приготувати
Розділіть капусту на суцвіття і відваріть в підсоленій воді 5-8 хвилин.
Кілька маленьких формочок або одну середню треба змастити олією і викласти цвітну капусту. Покласти зверху скибочки помідора.
Залити сумішшю з яєць, молока та солі.
Присипати сиром і поставити в духовку на 25-40 хвилин за температури 180 градусів.
Подавати запіканку гарячою, за бажанням прикрасивши зеленню.
Щоб бути ситими пів дня, не обов'язково зранку довго стояти на кухні. Знадобиться всього 30 хв., щоб поїсти не лише ситно, а й смачно. Спробуйте приготувати ароматні сирники з бананом за цим рецептом. Пригостіть рідних і вони попросять ще.
Щоб сирники мали гарну структуру і вийшли смачними, необхідно ретельно перемішати сирну масу, щоб вона була більш-менш однорідною. Це можна робити виделкою, а ще краще за допомогою товкачки.
Коментарі