Ексклюзиви
субота, 07 травня 2016 13:30

М'ясо на шашлик тримають у маринаді півгодини

Шашлик - це запорука вдалого пікніка. Те чи вийде він смачним і соковитим залежить від маринаду та якості м'яса. Не менш важливою є майстерність кухаря.

"Добре приготований шашлик має танути в роті. Бути соковитим і рум'яним водночас, - каже кухар, спеціаліст із приготування м'яса Віталій Ярославенко із Броварів, що на Київщині. - Зі свинини виходить м'якший, ніж з яловичини чи баранини. Вибирайте ошийок - найніжнішу частину туші, що розташовується біля шиї вздовж хребта. Та яке б м'ясо не брали, найважливіше, щоб було свіже і молоде"

Автор: cook.jijour.com
 

Орієнтуйтеся на рожевий відтінок. Темно-червоний притаманний старим тваринам. Помацайте шматок - пальці повинні лишитися сухими, а м'ясо після натискання швидко повернутися до колишньої форми.

Не варто використовувати заморожене. Воно не піддається ні маринуванню, ні відбиванню - залишиться жорстким.

"Щодо маринаду я все-таки надаю перевагу класичному сухому: сіль, перець, цибуля, оцет. Раніше як тільки не пробував: і в майонезі, і в мінеральній воді. Від такого маринування у в м'ясі аж надто розщеплюються волокна. Коли їси, таке відчуття, ніби насмажив того, що вже розклалося. Проте в оцті тримати слід не більше 30 хвилин. Дехто тримає півдня, і скаржиться потім, що шашлик жорсткуватий від такого маринування. Та якщо все правильно зробити — шашлик вийде на славу. Смакуватиме, навіть без будь-яких соусів".

Готує дрова з сухих фруктових дерев: вишні, яблуні та абрикоса. Вони додадуть чудового аромату й солодкуватого присмаку.

Ідеальні — прямокутні шматки, завтовшки 2-3 см. Інакше або згорять, або недосмажаться. Шматочки м'яса розташовує не над вогнем або димом, а над розжареним вугіллям на відстані 15 см. Шампури присуває близенько один до одного. Щоб збити язички полум'я і врятувати м'ясо від пересушування, поливає водою або вином.

Поки м'ясо готується, шампури обов'язково потрібно перевернути пару раз, але не частіше, щоб не пересушити.

Читайте також: 3 рецепти соусів з перчинкою до м'яса

Для цього, щоб дізнатися, чи готовий шашлик, слід надрізати шматочок. Якщо сік прозорий - сміливо подавайте до столу. Рожевий — попильнуйте над ним ще трохи. Якщо соку немає - сталося найгірше: м'ясо пересушене — викидайте. Буде не смачно. Врахуйте помилки і готуйте нову порцію.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо на шашлик тримають у маринаді півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути