Курячий рулет з соусом "Сальса"

Інгредієнти:
для курячих рулетів:
курячі грудки з шкірою - 2 шт
відварна сочевиця - 100 г
твердий сир - 100 г
помідор - 2 шт.
часник - 2 зубчики
оливкова олія - 4 ст. л.
мелений перець, сіль - за смаком
для сальси:
солодкий жовтий перець - 1 шт
авокадо - 2 шт
помідори - 4 шт
червона цибуля - 1/2 шт
пучок петрушки або базиліка - 1 шт
сік 1 лайма
олія - 5 ст. л.
Приготування:
Для начинки сочевицю насипати в киплячу воду і довести до готовності. Солити слід в кінці приготування.
Сир натерти на дрібній тертці. Помідори порізати кубиками. Часник почистити і пропустити через прес.
Змішати в підходящому посуді сочевицю, помідори, сир і часник. Приправити начинку сіллю і перцем за смаком.
Вимиті і обсушені курячі грудки розрізати на 2 половини, відокремлюючи м'ясо від кістки.
Кожне куряче філе покласти шкірою вниз і зробити глибокий поздовжній надріз посередині.
Розкрити філе як книгу, накрити харчовою плівкою і відбити в рівний пласт. На край кожного покласти столову ложку начинки з сочевиці.
Підігнути край філе до центру на 1 см, а потім скрутити в рулети. Закріпити їх кулінарною ниткою.
Обсмажити грудку на розігрітій олії з усіх боків до золотистого кольору. Вогонь має бути сильний, максимальний час обсмаження 5 хвилин.
Перекласти рулети у форму і поставити в розігріту до 180 С духовку на 10 хвилин.
Для соусу всі овочі нарізати дрібними кубиками. Додати сік лайма і олію. Посипте подрібненою петрушкою і перемішати.
З готових рулетів зняти нитки і нарізати гострим ножем на тонкі шматки.
Подавати страву з овочевою сальсою.
Рулет з індички "Казки Сходу"

Інгредієнти:
грудка індички - 500 г
велика солодка хурма - 1 шт. (приблизно 300 г )
яйце - 1 шт.
вівсяні пластівці - 100 г. (швидкого приготування)
борошно - 1 ст. л.
олія - 2 ст. л.
Приготування:
Філе помити, обсушити та порізати стейками. Покласти в поліетиленовий пакет і відбити молотком з двох сторін.
Посолити, поперчити. Хурму почистити і розрізати навпіл.
Одну половинку порізати на брусочки (рівно стільки, скільки шматків м'яса).
М'ясо згорнути рулетом (починаючи з боку, де лежить хурма) і закріпити зубочисткою.
Обкачати спочатку у збитому яйці, потім у вівсяних пластівцях.
Обсмажувати до золотистої скоринки на великому вогні. Потім вогонь зменшити, а до рулетиків додати 3 ст. л. води.
Закрити сковороду кришкою і довести до готовності.
Хурму (другу половинку) натерти на дрібній тeрке, покласти в каструльку. Поставити її на вогонь.
Як тільки маса закипить, додати борошно і 50 мл. води.
Швидко перемішати, як тільки закипить, зняти з вогню.
Протерти масу через сито і полити соусом гарячі рулети.
Коментарі