четвер, 28 січня 2016 19:05

М'ясні рулети з незвичайними начинками

М'ясний рулет вважаэться непростою у приготуванні стравою, тому його і намагаються уникати недосвідчені кулінари. І зовсім даремно. Зробивши раз, наступний вийде сам собою. А гості будуть просто у захваті від цього ароматного м'яса. Рулет можна приготувати заздалегідь, а потім тільки дістати з холодильника. Його можна подавати в холодному та гарячому вигляді. Начинка може бути будь-яка. Важливо її правильно поєднати з певним видом м'яса.

Курячий рулет з соусом "Сальса"

Автор: recepti.com.ua
 

Інгредієнти:

для курячих рулетів:

курячі грудки з шкірою - 2 шт

відварна сочевиця - 100 г

твердий сир - 100 г

помідор - 2 шт.

часник - 2 зубчики

оливкова олія - 4 ст. л.

мелений перець, сіль - за смаком

для сальси:

солодкий жовтий перець - 1 шт

авокадо - 2 шт

помідори - 4 шт

червона цибуля - 1/2 шт

пучок петрушки або базиліка - 1 шт

сік 1 лайма

олія - 5 ст. л.

Приготування:

Для начинки сочевицю насипати в киплячу воду і довести до готовності. Солити слід в кінці приготування.

Сир натерти на дрібній тертці. Помідори порізати кубиками. Часник почистити і пропустити через прес.

Змішати в підходящому посуді сочевицю, помідори, сир і часник. Приправити начинку сіллю і перцем за смаком.

Вимиті і обсушені курячі грудки розрізати на 2 половини, відокремлюючи м'ясо від кістки.

Кожне куряче філе покласти шкірою вниз і зробити глибокий поздовжній надріз посередині.

Розкрити філе як книгу, накрити харчовою плівкою і відбити в рівний пласт. На край кожного покласти столову ложку начинки з сочевиці.

Підігнути край філе до центру на 1 см, а потім скрутити в рулети. Закріпити їх кулінарною ниткою.

Обсмажити грудку на розігрітій олії з усіх боків до золотистого кольору. Вогонь має бути сильний, максимальний час обсмаження 5 хвилин.

Перекласти рулети у форму і поставити в розігріту до 180 С духовку на 10 хвилин.

Для соусу всі овочі нарізати дрібними кубиками. Додати сік лайма і олію. Посипте подрібненою петрушкою і перемішати.

З готових рулетів зняти нитки і нарізати гострим ножем на тонкі шматки.

Подавати страву з овочевою сальсою.

Рулет з індички "Казки Сходу"

Автор: recepti.com.ua
 

Інгредієнти:

грудка індички - 500 г

велика солодка хурма - 1 шт. (приблизно 300 г )

яйце - 1 шт.

вівсяні пластівці - 100 г. (швидкого приготування)

борошно - 1 ст. л.

олія - 2 ст. л.

Приготування:

Філе помити, обсушити та порізати стейками. Покласти в поліетиленовий пакет і відбити молотком з двох сторін.

Посолити, поперчити. Хурму почистити і розрізати навпіл.

Одну половинку порізати на брусочки (рівно стільки, скільки шматків м'яса).

М'ясо згорнути рулетом (починаючи з боку, де лежить хурма) і закріпити зубочисткою.

Обкачати спочатку у збитому яйці, потім у вівсяних пластівцях.

Обсмажувати до золотистої скоринки на великому вогні. Потім вогонь зменшити, а до рулетиків додати 3 ст. л. води.

Закрити сковороду кришкою і довести до готовності.

Хурму (другу половинку) натерти на дрібній тeрке, покласти в каструльку. Поставити її на вогонь.

Як тільки маса закипить, додати борошно і 50 мл. води.

Швидко перемішати, як тільки закипить, зняти з вогню.

Протерти масу через сито і полити соусом гарячі рулети.

Зараз ви читаєте новину «М'ясні рулети з незвичайними начинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути